Wpis z mikrobloga

dlaczego ukończenie studiów na danym kierunku zapewnia kwalifikacje do nauczania tego przedmiotu w szkole?
skąd w ogóle założenie, że jak ktoś skończył np. fizykę to zna się na fizyce xD osoba co to wymyślała chyba nie zna realiów i standardów akademickich w Polsce

#szkola #nauczyciele #nauka
  • 113
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 677
@lilagirl dla takiego gościa po studiach fizycznych, wystarczy godzinka czytania podręcznika by ogarnąć temat, nie bez powodu nauczyciele dostają program nauczania xDDD
  • Odpowiedz
@lilagirl: jest u mnie fizyka nauczycielska i zwykła. I uwierz - to, co my mamy, to większość nauczycieli fizyki w życiu na oczy nie widziało XD
  • Odpowiedz
@lilagirl: to jak porównywać podstawówkę z liceum matfiz XD Choć i tak nauczycielska jest pewnie cięższa od jakiejś polibudy w Lublinie czy innym Białymstoku XD
@zdanewicz: no ja nie jestem pewien czy bym umiał tak tłumaczyć wszystko bez pochodnych XDDD
  • Odpowiedz
@zdanewicz: a mało to debili kończy studia? ciągle słyszę bul d--y że hurr durr po studiach to nic nie umiejo studia nic nie dajo, a w przypadku nauczycieli te same studia nagle czynią z nich autorytety naukowe w swojej dziedzinie xD
  • Odpowiedz
  • 113
a mało to debili kończy studia? ciągle słyszę bul d--y że hurr durr po studiach to nic nie umiejo studia nic nie dajo, a w przypadku nauczycieli te same studia nagle czynią z nich autorytety naukowe w swojej dziedzinie xD

@lilagirl jak się obracasz w środowisku jakichś Januszy ekspertów życia, to nic dziwnego, że takie głupoty słyszysz i wypisujesz. XD
  • Odpowiedz
@lilagirl: przecież do nauczania w podbazie aktualnej wystarczy nie być debilem i juz nawet studiów nie trzeba XD a jeśli chodzi o średnie to generalnie zakres materiałowy całoroczny jest mniejszy niż sesja z dowolnego przedmiotu.( Przynajmniej u mnie) wiec starczy w 3 dni przeczytać ta książke i voila, XD
  • Odpowiedz
nie porównuj gowno studiów do studiów ścisłych/technicznych które jednak kończysz z wiedzą

@pogong: co xD idź na pierwszy lepszy warsztat, to usłyszysz pełno historii o tym jak absolwent polibudy przyszedł i np. odwrotnie imadło przykręcił (real story) xD wiedza taka głęboka
  • Odpowiedz
nie porównuj gowno studiów do studiów ścisłych/technicznych które jednak kończysz z wiedzą

@pogong: o k---a xD wezcie juz skonczcie ten wykopowy mit xD Studia techniczne sa z reguly trudniejsze ale jednak konczy je tez wielu idiotow ktorzy przelecieli je na sciagach xD kolejny mit to ze masz dobra wiedze po tych studiach xD mam ziomka co skonczyl mechanike i budowe maszyn na pw i nie umie kompletnie nic xD
  • Odpowiedz