Wpis z mikrobloga

Kurde, albo ja nie kumam tego #wykopapi, albo to coś nie działa. Chcę pobrać wszystkie linki, które weszły na główną, zawężone do ostatniego dnia. Ale jak bym nie próbował, to mogę stronicować w nieskończoność i dostaję linki z poprzednich dni.
Strzelam pod adres:

[http://a.wykop.pl/links/promoted/appkey,xxx,page,yyy](http://a.wykop.pl/links/promoted/appkey,xxx,page,yyy)
Z parametrami:

sort=new&when=today
Przykładowy rezultat na screenie. Czy ktoś może mi powiedzieć czy to feature czy bug?
Parametry próbowałem też dawać w URL, ale bez różnicy. Kiedyś to na pewno działało, po którejś stronie miałem pustą listę i wiedziałem, że koniec. A teraz mogę lecieć w nieskończoność... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Oczywiście mogę dorobić protezę, która zagląda do danych i sprawdza datę i jak zobaczy starszą niż o pytany okres to wyskoczy z pętli - w tym konkretnym przypadku zadziała, ale są miejsca gdzie to się nie sprawdzi.
#wykop #programowanie

PS
Próbowałem też z parametrem range, ale niestety jak bym nie podawał dat (z ukośnikami czy z enkodowaniem do %2F) to mam błąd "Niepoprawnie podpisane żądanie" (w pozostałych przypadkach nie ma błędów).
meetom - Kurde, albo ja nie kumam tego #wykopapi, albo to coś nie działa. Chcę pobrać...

źródło: comment_QnKuskAhUUG1SCSKPEoZqd2D1RqjhoVX.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@meetom: hm, tak patrzę w dokumentację teraz i.. skąd wziąłeś sort - new, when - today? :O
spróbuj to samo z sort,day tak jak w dokumentacji. :P
  • Odpowiedz
@b__g: Na początku korzystałem z tego co poniżej, ale pobierało w nieskończoność, więc zacząłem kombinować na różne sposoby ;) Teraz widzę, że faktycznie trochę pomieszałem listę hitów z wyszukiwarką :P
Tak czy inaczej - wciąż nie wiem jak poprawnie pobrać wszystkie linki z głównej z danego okresu (np. ostatni tydzień albo 24h).
meetom - @b__g: Na początku korzystałem z tego co poniżej, ale pobierało w nieskończo...

źródło: comment_hRlpQQ7duOvwTMt8qXeQhsp4ZORSDwqW.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@meetom:
hm, to może sposobem?
Metoda zwraca linki posortowane od najnowszego, więc pobieraj tak długo aż potrzebujesz.
Jedyna różnica to taka, że zamiast sort=day w parametrach będziesz miał if(date>...) break; w pętli. ;)
  • Odpowiedz
@b__g: No tak jestem to w stanie zrobić i tak teraz robię. Brzydkie, ale się da. Gorzej jak przyjdzie do pobierania czegoś, co niekoniecznie mogę "uciąć" datą :/
  • Odpowiedz
@meetom:
Jeżeli Cię to pocieszy, to w v2 parametr "sort" został zupełnie ucięty, więc wydaje mi się, że i tak i tak trzeba będzie to potraktować breakiem. Jeżeli chodzi o Wykop to nie przypominam sobie żadnej rzeczy, która nie zwraca date (mówimy oczywiście o znaleziskach, wpisach i innych publicznych rzeczach. :P)
b__g - @meetom: 
Jeżeli Cię to pocieszy, to w v2 parametr "sort" został zupełnie uci...

źródło: comment_ZDqE0KTfuxwg6vwN3tbDz9SOU003fKLi.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz