Wpis z mikrobloga

Dobry wieczór Mirko.

Pozdrowienia z IC 54170 Pogoria relacji Gdynia Główna - Katowice.
Nowy rozkład wprowadził sporo zamieszania w nasze grafiki dobowe, ale jak widać jeździmy, bary są otwarte, piwo zimne i można też coś zjeść.
Od rozpoczęcia nowego rozkładu jazdy prowadzona jest standaryzacja ubioru pracowników Warsu.
Dostaliśmy koszule z logo firmy, do naszych strojów od stycznia dojdą też apaszki i krawaty. Może strzele jakieś #rozdajo fartuszka jak będę miała już 100% pewności, że całkowicie odchodzą do lamusa.

Standardowo jak ktoś jedzie ze mną i chce pogadać to zapraszam. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Miłego wieczoru i do zobaczenia w trasie!

#kotekwarsotek #intercity #wars #pkp #pracbaza
Pobierz
źródło: comment_lfsNTc2usrbCFLGIeZPRPxrsAjyfn2kj.jpg
  • 51
@kotekniecnotek Chyba się nie zrozumieliśmy.
Wiem że jest firma sprzątająca ale ona nie jest odpowiedzialna za mycie lodówek, zmywarek itd przecież.
Poza tym pisałaś o pracownikach przeglądu.
Ekspresy itd owszem o ile jest jeszcze gwarancja. Jak minie to każda czynność jest płatna więc wydaje mi się że powinni pracownicy Wars czyścić go sami?
Pytałem skąd się bierze takie zachowanie tzn niedbanie o mienie albo zapychanie non stop odplywow.
@kotekniecnotek A czy hajs sie zgadza to nam zdradz ( ͡º ͜ʖ͡º).
@Invisible22 Przeciez oni chyba nie pracuja po 8 h jak sam przejazd trwa powiedzmy 12h. To byla szybka rozmowa przy piwku :)

Problem, ze nie maja koncesji na 40%+ i nie ma jednego przedzialu zeby mozna bylo sobie zapalic... Przeciez to meczarnia napic sie piwka czy wodeczki i nie zapalic, nawet e-peta. Powinni wprowadzic jakis
@bystry91ldz Wysokoprocentowy alkohol wypijesz na zagranicznych liniach.
I jeździmy czasem po kilka tygodni (mój rekord to pięć tygodni na dwa tygodnie wolnego i trzy tygodnie w pracy dalej) do kilku miesięcy. Zależy jak kto lubi/chce/może.
Palących wagonów a nawet przedziałów nie będzie dopóki nie zmieni się ustawa o paleniu w miejscach publicznych.

@fortheworld No mówię. Spec od reklamy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kotekniecnotek To jest troche dla mnie bieda umyslowa osob zarzadzajacych tym, przeciez moga wyznaczyc strefy dla osob palacych i tyle, w tych starych wagonach kazdy pije chodz nie wolno, pala w kiblach, a tez nie wolno, nie lepiej bylo by udostepnic nawet jeden przedzial? :) A oplacalne to? Napisz na pw jakie sa wymagania i jak placa, hotele zarcie itp :)
@kotekniecnotek: Oświetlenie jest jakoś regulowane na noc czy pełna moc jak za dnia? Ludzie narzekają na nocne połączenia na EZT? A przede wszystkim, jakie są twoje spostrzeżenia odnośnie nocnych służb w Warsie na EZT?

Samych S2 życzę!
@kotekniecnotek mnie zastanawia inny temat... ;d ile godzin dziennie pracujesz? Ten pociag jedzie dluzej niz 8h na bank, a do domu pewnie na noc chcesz wrocic. Jak to działa? Po 4h trasy przesiadasz sie w pociag powrotny? Czy jedziesz do konca, spisz gdzies w hotelu i wracasz nastepnego dnia?