Wpis z mikrobloga

Jednak są ludzie na tym świecie. Przekonałem się o tym ja. 19 letni chłopak. Którego rodzina zrobiła w konia. Historia zaczyna się tak, że rok temu założyłem sobie konto bankowe po skończeniu 18 lat. Jakieś tam przychody były. Nie chwaląc się lubię pracować, pracowałem od małego bo w domu niby biednie nie było, zawsze miałem w czym chodzić i co zjeść, ale nie przelewało się. Trzeba było sobie zarobić na coś co się chciało. Pomijając kilka lat mojego życia po założeniu konta zarabiałem na jakichś dorywczych pracach. Zawsze na miesiąc jakaś kasa wpadała. Dostałem możliwość kredytu odnawialnego z mojego banku, myślę sobie a co tam, może kiedyś jakaś stówka się przyda. No i przydała się mamie i bratu. Łącznie wykorzystałem cały kredyt odnawialny 5000tys i dziś martwie się jak to załatać. Nie mogę pracować bo kontuzjowałem sobie kręgosłup i nogę więc na parę miesięcy jestem wykluczony. Ostatnio dodałem posta na wykopie żeby wyżalić czy poradzić się was co na moim miejscu byście zrobili. Było kilka fajnych opinii, no ale wiecie mam 19 lat, kontuzja więc ciężko jest zarobić jakiś grosz i odbić się od dna. Historia ta ma swojego bohatera: @tfbeen napisał do mnie że może mi przelać jakiś pieniądz. Napisał że zostały mu jakieś pieniądze na koncie oszczędnościowym z którego nie korzysta. Od tak gość przelał mi 280zł. Osobie obcej w internecie. Której nigdy na oczy nie widział i pewnie nie będzie nam dane się spotkać. Po prostu zrobiło mi się miło na serduszku, że jest na świecie kilka osób którzy potrafią pomóc bezinteresownie nic nie wymagając od drugiego człowieka. Serio, gość przywrócił mi wiarę w ludzkość i dał mi dodatkową motywację. Pozwolił odbić mi się od dna i kto wie, może to początek lepszych czasów dla mnie. Jakby ktoś nie wiedział, to pół roku temu ten sam gość @tfbeen pokazał tutaj całą akcję jak pomógł też kompletnie nieznanej dla niego osobie odzyskać nagrodę w postaci około 30 tys złotych mimo, że sam mógł te pieniądze sobie przywłaszczyć. Jeszcze raz dzięki @tfbeen i mam nadzieję że będzie mi dane wypić kiedyś z Tobą p--o. Aha, gdyby ktoś zastanawiał się czy to bait czy coś to oświadczam że to konto mam od dwóch dni ponieważ na innym parę osób mnie zna i nie chcę aby ktoś dowiedział się o moich problemach finansowych bo w życiu mam paru kolegów. Mam nadzieję że ktoś to przeczyta, trochę się rozpisałem. :P
#pasta #niebieskiepaski #truestory #historia
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach