Wpis z mikrobloga

Mireczki ... wiecie co to jest, to jest szacunek i podziękowanie za dobrze wykonaną pracę. Jestem kierowcą śmieciarki w #uk I tutaj jest taka tradycja że na święta Bożego Narodzenia śmieciarzom daje się napiwki wsadzone w kopertę z kartką, najczęściej przyklejona do śmietnika. Średnio 1k/1.5k do budżetu na święta, o alkoholu nie wspomnę. Tak że, niezaponijcie dać napiwku swoim Bin Man-om ...
Robstar - Mireczki ... wiecie co to jest, to jest szacunek i podziękowanie za dobrze ...

źródło: comment_Cp7KJQkvbWsw62VvklzVPBESDjJykpqD.jpg

Pobierz
  • 75
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Robstar: rozmawialem z anglikami w pracy. Wiekszosc mowi, ze to stary zwyczaj z czasow gdzie byl jeden metalowy kontener to sie dawalo cos kierowcy. Teraz w czasach gdy zbieraczy jest kilku i caly recycling system to srednio na jeza. Ale fakt, ktos cos daje jednak.
  • Odpowiedz
@Robstar: jak w Krakowie odbierali tylko ustaloną liczbę śmietników i nie było dzwonów do segregacji to bywało że obok śmietnika stał worek 200l z przyczepioną folijką z dyszką ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz panowie już nie mają jak dorabiać - recyclingi i odbiór skoszonej trawy/liści to fajna sprawa ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@SaGe: W Niemczech jest jakas gorna granica ile kasy mozna dac jako prezent Swiateczny roznym zawodom. I wlasnie smieciarze sa jakos mocno ograniczeni (20EUR?). I wlasnie o to chodzi zebyscie sie nie dogadali, ze bedzie Ci zabieral dodatkowe smieci z pominieciem pracodawcow za kase bezposrednio do kieszeni.
  • Odpowiedz
Jeżeli jeszcze ktoś to czyta ... Jeżdżę śmieciarką, ale nie zbieram śmieci z pod domów, zbieram duże kosze z kartonem od firm, małych, dużych, prywatnych i gminnych. Ludzie dają napiwki ponieważ ... czasem zapomną wystawić kosz, to ja po niego pójdę, czasem jak namoknie i jest ciężki ja nie mam obowiązku opróżniać, a to robię to w ramach podziękowania dają napiwki ... Dziękuję

Typowym śmieciarzom dają koperty do ręki, albo przyklejają pod
  • Odpowiedz