Wpis z mikrobloga

Gdyście Szanowni Państwo, byli w stanie wskazać jakąś rzecz w Waszym otoczeniu, która była z Wami zawsze. A może nie zawsze, ale w najważniejszych momentach Waszego życia? Chciałbym zobaczyć zdjęcia tychże przedmiotów, a tym samym zamieszczam swojego bydlaka.

To mój telefon. Samsung Galaxy Note II. Kupiłem go, bo zobaczyłem kiedyś reklamę w tv i już wtedy wiedziałem, że to jest telefon, który bym szanował bardziej niż własny ryj. I tak jest do dzisiaj.

Kupiony w Media Markt dokładnie dzień przed moim ślubem, 27 grudnia 2012 roku za niebagatela ale prawie 3.5 tysiąca złotych. Ten telefon przetrwał:
- moje małżeństwo
- emigrację do Irlandii
- emigrację do Niemiec, kolejny związek i jego koniec
- kolejny związek i zaręczyny
- mieszkanie w 7 mieszkaniach
- dwie firmy i otwarcie trzeciej
- moje popadnięcie w wieloset tysięczne długi ale i wybrnięcie z nich obronną ręką
- 4 samochody
- moją chorobę nowotworową
- śmierć dwójki bliskich przyjaciół i teścia
- początki znajomości i śluby 3 par przyjaciół którzy poznali się dzięki mnie i mojej byłej żonie
- rozwód moich rodziców i ich pogodzenie się

Telefon ten zaraz kończy 5 lat i do dziś zrobił 1823 zdjęcia. Klapka zgubiona rok temu. Bateria wymieniona raz - trzyma 2h. #feels #truestory #telefony
G.....e - Gdyście Szanowni Państwo, byli w stanie wskazać jakąś rzecz w Waszym otocze...

źródło: comment_mVx3oGVDomrP3siHp5rl2BdI7cD9IU4U.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GiuseppeCalabrese: może scenariusz na film? Dużo sie u ciebie działo :D
btw. ja swoim OP3 zrobiłem 2k zdjęć w 3msc... teraz sam nie wiem ile już mam napstrykanych, bo telefon ma ponad rok... xD :)
  • Odpowiedz
@GiuseppeCalabrese: wygląda na to że musisz go w końcu w-----ć bo masz przez niego same problemy

BTW jak można kurde zgubić klapkę? Rozumiem zgubić cały telefon ale klapkę? To tak jakby zgubić koło w samochodzie nie zauważyć i pojechać dalej...
  • Odpowiedz
@ravau: ja rzadko zdjęcia robie, ale z tego co widzę to Ty chyba niezwykle często :)
@decorum: klapka miała plastikowe zatrzaski - jak ostatni z nich się już wyłamał to klapka po prostu przestała sie trzymać
  • Odpowiedz
Też mam Note 2, mój co prawda ma dopiero 4 lata ale nadal na seryjnej baterii (trzyma spokojnie cały dzień).
PS gdybym nadal używał seryjnego softu to bym raczej już od dawna miał Xiaomi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@GiuseppeCalabrese: Nie przywiązuje uwagi do rzeczy, często je zmieniam i nie byłem, nie jestem i pewnie nie będę do niczego przywiązany. Dla mnie telefon to po prostu dostęp do fejsa, snapa i przeglądarki. Zmieniam tylko gdy się rozwali albo mam niepotrzebny hajs.
  • Odpowiedz
  • 0
@GiuseppeCalabrese e tam telefon. Co wieczór go zostawiasz w celu naładowania. Zmierz się z tym :-). Casio (dokładnie g9300). Przez 6 lat zawsze ze mną. Ściągam go tylko na chwilę pod prysznicem aby przemyć go szczoteczką. Rok temu musiałem się go pozbyć na tydzień (serwis, wymiana paska). Pewnie miałeś kiedyś takie uczucie, że coś jest nie tak, czegoś nie zrobiłeś, coś zapomniałeś? Ja k---a miałem takie uczucie przez cały tamten tydzień.
  • Odpowiedz