Wpis z mikrobloga

Potrzebne opinie o Interkar, dostawcy Internetu z Redy. Cenowo mają bardzo dobrą ofertę na światłowody, ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat awaryjności, pingów, czy innych takich. Pomożecie mireczki?

#interkar #opinie #reda
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja tam korzystam od kilku lat i nie narzekam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@nataliyah: u nas takze calkiem dobrze dziala. pomimo wiekszego obciazenia sieci z powodu pandemii, nie bylo praktycznie spadkow w predkosci. jak juz to okazjonalne i tylko w godzinach szczytu. w pracy mam z kolei neta z innej lokalnej sieci, nie z interkara, i tam spadki byly juz calkiem widoczne, czasami nie dalo sie
  • Odpowiedz
Interkar ma tez na stronie informacje, ze w związku z dużym zainteresowaniem rozszerzaja oferte o światłowód, do tej pory było to obsługiwane chyba przez TVS Kaszebe. Jeśli tak, to pewnie się przerzucę na światłowód jak już łaskawie ktoś pociągnie do mnie kabel :D Póki co, korzystam z radiówki od interkar i jak dla mnie wypas. Cena konkurencyjna, szybkość transferu porownywalna, jak nie lepsza z netem na kablu i brak limitu przesylu.
  • Odpowiedz
Ja tam jestem zadowolony zarówno z neta, jak i obsługi w interkarze. Zakładałem Internet u siebie i potem u rodziców tez z interkara, za każdym razem profesjonalnie i sprawnie, bez guzdrania sie czy spóźnienia. W sumie naprawde doceniłem Internet od nich jak przyszlo do pracy zdalnej i nauki przez Internet, co chwile inne dzieciaki rozłaczało, a u nas spokój i dobra jakość wideo rozmowy.
  • Odpowiedz
Czy ktoś z Was mógłby podzielić się jakimiś aktualnymi opiniami na temat światłowodu od interkar? Zbliżam się do końca umowy z poprzednim operatorem i nie zamierzam jej przedłużać, bo to śmiech na sali. Alternatyw kilka w tym właśnie Interkar. Opinie ma niezłe, a już na pewno lepsze niż masowi operatorzy, w tym mój obecny :D Czy ta obsługa faktycznie taka zła?
  • Odpowiedz
Też szukałem ostatnimi czasy aktualnych opinii o interkar, kiepsko z tym raczej. Ale sugerując się tymi dobrymi zamieszczonymi tu i na innym forum, zaryzykowałem bo ostatecznie gorzej, niż dotychczas być raczej nie mogło :D W każdym razie Internet od interkara mam od miesiąca mniej więcej, prędkość deklarowana zgodna z tym co pokazują speed testy, a ogólnie i prostymi słowami to gra i buczy. Niezależnie od tego czy korzystam ja, czy wszyscy w
  • Odpowiedz
Są aktualne opinie o interkar, tylko trzeba trochę pogrzebać, tak czy inaczej, byłam w podobnej sytuacji jak Ty, ostatecznie też się zdecydowałam, mimo, że inteterkar w porównaniu z gigantami jak Netia czy orange to mała rybka. Ale chyba tu tkwi sekret, że się starają po prostu. Światłowód super, obsługa i kontakt w razie ewentualnych problemów też, co ważne bo dodzwonić się do dużego providera w trakcie awarii to dramat.
  • Odpowiedz
Czy ktoś może się podzielić jakimiś świeżymi informacjami na temat światłowodu od Interkar? Doprowadzili światłowód, mamy opcję zmienić operatora i znajomy porzucił pomysł interkara bo słyszał dużo dobrego. Ale nie mamy nikogo kto potwierdzi, internet przejrzany, opinie w powalającej wielkości dobre, ale wolę dopytać tutaj. Ktoś, coś?
  • Odpowiedz
Opinie są dobre, bo internet od interkara jest dobry, proste :D Cenowo wychodzi bardzo korzystnie, nawet za najwyzszą prędkość, pingi na naprawde przyzwoitym poziomie, transfer też, generalnie chciałbym się do interkara przyczepić, bo taka moja natura, ale serio nie ma o co, to lokalna firma i naprawdę się starają zarówno o klienta, jak i jakość.,
  • Odpowiedz
No właśnie chyba ta lokalność i fakt, że Interkar nie jest dużym graczem sprawia, że naprawdę są jednym z lepszych providerów na lokalnym rynku. Nie olewają jak ci z reklam, można się dodzwonić i pogadać z technikiem, a nie z botem, a awarie zdarzają się bardzo rzadko. Mnie osobiście raz zerwało internet, ale szybki telefon do interkar, przyznali, że awaria i działają i godzina czy dwie było po sprawie. A w tych
  • Odpowiedz
Mamy na Kaszubach domek letniskowy, w którym podłączyliśmy światłowód od Interkar, w zasadzie przez przypadek, bo akurat sąsiedzi podłączali i zachwalali, że fajny – wyszliśmy z założenia, że na okres wakacyjny to najlepsza opcja, ze względu na cenę przede wszystkim. No nie da się ukryć, że ta jest konkurencyjna względem innych tego typu firm na rynku, nawet biorąc pod uwagę najwyższy pakiet. A że nie da się wziąć Internetu tylko na wakacje,
  • Odpowiedz
My mieliśmy podobną sytuację do Waszej, też w pandemii uciekliśmy na Kaszuby i też internet od interkar nam się sprawdził, z tą różnicą, że wcześniej korzystaliśmy z tego dostawcy – a raczej z Internetu radiowego jaki oferuje. To była fajna i wystarczająca opcja na wakacje, ale nie tylko – wiem, że mieszkańcy na co dzień też korzystali z radiowego od interkar i bardzo sobie chwalili. Jak się okazało, że można poprowadzić światłowód,
  • Odpowiedz
Odświeżam nieco wątek z opiniami o interkar, bo trochę przycichł. Z tego co widzę Interkar się rozwija dosyć mocno, więc zaraz pewnie będzie wysyp pytań o Interkar z redy z prośbą o aktualne opinie :) Dlatego podzielę się swoją i zachęcam do tego samego – zwłaszcza osoby, które są niezadowolone (są takie w ogóle? :D). Ok., to ja zacznę – z internetu od Interkar korzystam już kilka ładnych lat, co ciekawe miałam
  • Odpowiedz