Wpis z mikrobloga

Pytanie. Będę sprzedawał swojego używanego Xbox one.
Co z grami, które mam zainstalowane na dysku? Wszystkie gry kupione cyfrowo są przypisane do mojego konta Xbox live? Te zainstalowane z wersji pudełkowych, chyba nadal normalnie będą działać z dysku.
Do jakich gier będzie miał dostęp nowy użytkownik konsoli, na swoim własnym (innym) koncie Xbox?

#xboxone #kiciochpyta
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JesterHead_: Pudełkowe wymagają płyty w napędzie. Konto nie ma znaczenia.
W gry cyfrowe będzie mógł grać tylko jeśli zostawisz swoje konto i ustawienie konsoli domowej. Może wtedy grać na własnym koncie.
  • Odpowiedz
@jkbck: Nah, odpada. Czyli w sumie wypada przywrócić konsolę do ustawień fabrycznych i sprzedać konsolę z pudełkowymi grami. Wiesz może jak się ma sprawa z savami z gier? One też są dopisane do konta Xbox?
  • Odpowiedz
  • 1
@JesterHead_ do gier pudełkowych musi być płyta włożona w napedzie. Wszystkie save'y z gier, jeśli konsola była podłączona do internetu to są zapisane w chmurze i jak zalogujesz się swoim gamertagiem na innej konsoli to będziesz je miał. Jeśli chodzi o gry zakupione cyfrowo to też są przypisane do Twojego gamertaga. Tylko tutaj uwaga - zakupione cyfrowo mam na myśli gry kupione przez sklep Microsoftu albo cd-keye, gry z gównokont kupowane
  • Odpowiedz