Wpis z mikrobloga

@Twojbratmirko: na jakiej wysokości optymalizację możemy liczyć dzięki temu?

dla innych: podatek dochodowy w Polsce to 18% do ok 85 000 pln, od tej kwoty 32%
Od sprzedaży btc płacimy ten podatek nie mając firmy.

Ile % płacimy dzięki tym optymalizacjom?
  • Odpowiedz
@microtv: Czytałem to wczoraj przed snem. Nie wiem jeszcze co się zmieni, ale jestem pewien, że znajdą się obejścia... tj., mam taką nadzieję.
  • Odpowiedz
@microtv: @Ancro: Te „czarne listy” istnieją już od dawna i są co jakiś czas aktualizowane, przy tego typu „optymalizacji podatkowej” grunt to nie wybierać państw z listy, bo mogą wam przykleić łatkę prania brudnych pieniędzy. Zwykle ciężko jest być na bierząco z listami bo zmieniają się dosyć często, najlepiej o takowe pytać doradców podatkowych.
  • Odpowiedz
@Ancro: Jeśli się nazarabiałeś to pakuj walizki i śmigaj do miłego ciepłego i bezpiecznego kraju. Takie firmy zazwyczaj słono sobie liczą. Niestety nie znam takich specjalistów warszawie.
  • Odpowiedz
@microtv: Nie po to człowiek się dorabia, żeby potem musiał siedzieć jak w klatce na jednej wyspie ( ͡° ʖ̯ ͡°) Miło jest posiadać legalnie jakiś domek w Bieszczadach...

@ImmortalShox: Jeśli jednak masz doświadczenie (pozytywne) z doradcami w kwestii krypto z innych okolic, to i tak możesz się podzielić ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@ImmortalShox: Wydaje mi się, że nawet doradcy z SF mogą się nie połapać w naszych podatkach. Pas.

No nic, będę trzymał krypto do końca życia ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz