Wpis z mikrobloga

Witajcie Mirki. Wygląda na to, że stałem się ofiarą #oszukujo. I przy okazji chyba trochę trafiłem na #afera 25 listopada, poszukując butów, znalazłem interesujące mnie i kupiłem.Oto strona, na której dokonałem zakupu Przyznam, że może mnie trochę rutyna zgubiła, bo wszedłem na stronę, zalogowałem. się i kupiłem. Wszystko ładnie pięknie, dostałem na maila potwierdzenie przyjęcia zamówienia i... cisza. Napisałem do nich w zeszłym tygodniu maila, w którym pisałem z prośbą o informację o moim zamówieniu. Przy okazji zauważyłem, że zrobiłem literówkę w kodzie pocztowym, więc chciałem to wyjaśnić. Niestety nie doczekałem się odpowiedzi. Wczoraj już mocno zaniepokojony, postanowiłem zadzwonić do nich by mi wyjaśnili co jest grane. I co się okazuje? Na stronie, nie ma żadnego numeru telefonu, jedyny odnośnik jest do maila i formularza kontaktowego. Oba oczywiście użyłem, ale już się nie spodziewam odpowiedzi. Postanowiłem sprawdzić co to za firma, która nie podaje numeru telefonu i nie odpowiada na maile od klientów. Otóż jest to spółka PR INVESTMENTS Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, przy ulicy Złota 61 lok. 101. Gdy próbowałem znaleźć cokolwiek o tym adresie to trafiłem jedynie na wirtualne biuro wynajmujące powierzchnie magazynowe. Kopałem jeszcze trochę i znalazłem taką stronę. Całkiem podobna do tej pierwszej czyż nie? Wygląda na to, że trafiłem na jakiegoś kolesia, który pozakładał jakieś fikcyjne strony i trzepie kasę na naiwniakach, którzy chcą kupić buty. Miał ktoś kiedyś podobną sytuację? Jestem w stanie cokolwiek zrobić? Bo na pewno nie odpuszczę oszustowi.
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Unbreakable91: Airmaxy za mniej niż 200 zł? Legitny sklep, dodatku płatność tylko przelewem, brak możliwości płacenia karta czy przy odbiorze. Klasyczne oszustwo, zapłaciłeś podatek od głupoty ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Sklep na pewno zarejestrowany na jakiegoś słupa.
Idź na bagiety, strona stoi na home.pl tez zgłoś
  • Odpowiedz
@Izyk85: Pozostaje mi się z Tobą zgodzić... Byłem trochę zmęczony szukaniem i nie przyłożyłem się należycie do zakupów, nie zwróciłem uwagi na formy płatności, bo zawsze dokonuję ich przelewem. A na cenach się zbyt dobrze nie znam. Widziałem gdzieś w podobnej cenie. Kasę straciłem przez głupotę, ale mam nadzieję, że gość nie pozostanie bezkarny.
  • Odpowiedz
@ilona-makles: Polecam zgłosić się na policję. U mnie też było milczenie, dopóki nie zgłosiłem sprawy na policję. Wtedy szybciutko przelali pieniądze.
@gabriela-haloszka Namierzyli właściciela, znali imię nazwisko, adres i pesel. Nie wiem co dokładnie zrobili, ale po zgłoszeniu gość się nagle odezwał i oddał pieniądze.
  • Odpowiedz
Również zostałem oszukany. Ok. miesiąc temu złożone zamówienie. Wysłałem e-mail z prośbą o zwrot pieniędzy. Mam ochotę tam wpaść do nich do tej kańciapy i osobiście zrobić porządek. Ktoś jeszcze chętny na wspólne odwiedziny PR Investment?
  • Odpowiedz