Wpis z mikrobloga

Gurwa troche c--j ze mnie, jakieś małolatki poprosiły mnie, żebym im kupił wóde. Wziąłem kasę, kupiłem kosz prezentowy na święta i dałem im z życzeniami Wesołych Świąt xD

• 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@turok2016: Piekna akcja.
art. 208 kk
Kto rozpija małoletniego, dostarczając mu napoju alkoholowego, ułatwiając jego spożycie lub nakłaniając go do spożycia takiego napoju,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
@WscieklyJesiotr: bardzo dobra akcja, moze gowniaki wyciagna wnioski
  • Odpowiedz
  • 2
@turok2016 Mam w rodzinie jednego alkoholika, więc gardzę ludźmi, którzy kupują alko lub częstują nim małolatów. Wiem, mogłem odmówić, ale nie ja, to ktoś inny. Mam satysfakcję, że utrudniłem im dzisiaj najebkę.
  • Odpowiedz
@WscieklyJesiotr gdyby alkoholizm zależał od tego czy pijesz za małolata czy nie, następnym razem rzeczywiście mogą nie prosić nikogo, tylko iść do punktu xero i kupić jakiegoś mocarza i to legalnie więc wg mnie niema co na siłę próbować zbawiać świata bo może mieć to skutek odwrotny do zamierzonego.
  • Odpowiedz
  • 2
@WscieklyJesiotr niema co na siłę próbować zbawiać świata

@turok2016 Zgadzam się, ale też nie chcę się przyczyniać do jego zguby. Jest niedziela wieczór, śnieg nawala, jeszcze by któraś nie dotarła do domu i bym miał na sumieniu. Monitoring w sklepie jest i pamiętaj, że jeżeli kupisz, to również bierzesz częściową odpowiedzialność za to, co one mogą napite odwalić. Może uda im się zwrócić, jak nie, to któraś matka się ucieszy,
  • Odpowiedz