Wpis z mikrobloga

@Smieszek_pod_kontrola: tabi +nitro hełm + thornmail + maska co daje resy i ap dmg sojusznikom + omen + obojętnie co na defa

butów na tanków nie sprzedawaj, serio to nie jest dobry pomysł nigdy
chyba że na adc, ale tam masz prędkość ruchu z itemów
  • Odpowiedz
@Smieszek_pod_kontrola: Jak chcesz wygrywać gry to nie graj topa, większość gier rozgrywka się na dolnej linii. Najnudniejsza linia top, polecam mid orianna, ogarniesz ją na silverze to ez team fights. Sam nią wyszedłem z silvera do golda miesiąc temu, teraz powoli lecę po plantynkę
  • Odpowiedz
@Jackol_: A powinienem pomagać na innych liniach? Bo skupiam się raczej na tym żeby pushować, a moje miniony rozbijały się o turret przeciwnika.
@ang33r: Bot odpada, bo ani adc, ani supporta nie ogarniam. Na midzie za to czuję się mocno pod ostrzałem, bo muszę być gotów na ganki z obu stron xD Jak już miałbym grać na innej linii, to tylko dżungla wchodzi w grę.
  • Odpowiedz
@Smieszek_pod_kontrola: Zawsze warto na bota się przejść. Ja zazwyczaj starałem się farmić(15 minionów więcej to jak jeden kill), grając na zeda/fizza. Barriera i stoper z run i raczej ciężko zginąć. Orianny ulti bardzo dużo robi w TF (combo potrafi zjechać ADC), a dużo silverów nie ogarnia skąd ten dmg. Na silverze tylko ja nią grałem w sumie xd. A przeciwny mid to był zed, fizz w ponad połowie gier xd. Perma
  • Odpowiedz
@Smieszek_pod_kontrola: na początku pushowanie jest spoko, ale z czasem trzeba zacząć pomagać zwłaszcza jak się wygrywa (a nie chce się ryzykować tp na bota) to zejdź na mida, zrób jakąś wizję w przeciwnej dżungli/rzece małe rzeczy, a mocno pomagają

nawet jak nic nie zabijesz, to zmusisz mid np. do cofnięcia i umożliwisz zdobycie farmy midowi, który chce cofnąć/przegrywa

w mid i late game jak widzisz że się team grupuje to do
  • Odpowiedz
@Smieszek_pod_kontrola po tym co czytam wnioskuje, że wiesz na czym polega ta gra, ale grając cho i heimerem bez bardzo dużych zdolności do carryowania nie pociągniesz gry, jedynym sensownym wyjściem wg mnie dla Ciebie to zmiana bohaterów na coś bardziej do carry, tyle- wiem że to nie jest wybitna porada ale jak farmisz, #!$%@?, jesteś zawsze lepszy na topie to musisz jakoś tą przewagę przenieść na inne linie
  • Odpowiedz
@Schnappi: jak się schodzi z linii to lepiej by pushowały, wtedy twoje miniony się rozbijają o wrogie wieże i jeśli:
- zmusisz przeciwnika do opuszczenia linii to on traci
-zostanie to jak wrócisz na linie to będzie pushować się w twoją stronę i niewiele stracisz (zwłaszcza jak twoje zejście przyniosło innym zyski)
  • Odpowiedz