Wpis z mikrobloga

Prawda w oczy kole.

Mufti Ligi Muzułmańskiej RP Nedal Abu Tabaq był gościem Radia RMF FM. Żalił się, jak to źle żyje się muzułmanom w Polsce, ale tak skandalicznego porównania chyba nikt nie mógł się spodziewać. I to ze strony przedstawiciela religii, której niektórzy wyznawcy szczycą się nienawiścią do Żydów.

Oto ta skandaliczna i żenująca zdaniem "prawaków" wypowiedź:

Szczerze? Ja jestem optymistą, choć ostatnio jest to trochę mniejsze u mnie, ale szczerze mówiąc, nie wykluczam, że za kilka, maximum za kilkanaście lat - mam nadzieję, że się będę modlić o to, by tak się nie stało, że będę musiał mieć numer. Żydzi mieli w obozach numery, ja będę miał akurat kod kreskowy. Jeśli pan mi powie choć jedną różnicę, którą pan widzi tutaj, w 1938 roku, a 2017 roku, to jest tragedia, żeby w Polsce ktoś do Sejmu wchodził z taką koszulą "Polska nie dla muzułmanów" to jest tragedia

A tutaj znalezisko naszych kochanych nazioli:
https://www.wykop.pl/link/4041473/zenujace-slowa-muftiego-ligi-muzulmanskiej-w-polsce/

Mój komentarz:
Nawet jeżeli ktoś uważa, że sytuacja nie jest symetryczna to jakim prawem odbiera możliwość innej oceny sytuacji i to osobie najbardziej zainteresowanej. Idea wolności słowa chyba przekracza naziolski potencjał intelektualny. A co do samego porównania, to uważam, je za całkiem trafne. Znieczulica jaka bije z komentarzy na głównej jest tego dosadnym dowodem.

Rekiny zagryzły emigrantów - dodanie linku "ratujmy rekiny", "oby rekiny się nie pochorowały"
Rozbite szyby w centrum muzułmańskim - "kto ich tu zapraszał" (wolność wyznania w konstytucji?)
200 ofiar zamachu w Egipcie - "niech się wybijają", "znów kilku mniej"
itd itp

Zamieńcie sobie słowo "imigrant" w rakowych komentarzach na słowo "żyd" i mamy "Der Stürmer" z połowy lat 30-tych.

#neuropa #bekaznarodowcow #polityka #ksenofobia #nacjonalizm #islam
  • 26
Nawet jeżeli ktoś uważa, że sytuacja nie jest symetryczna to jakim prawem odbiera możliwość innej oceny sytuacji i to osobie najbardziej zainteresowanej. Idea wolności słowa chyba przekracza naziolski potencjał intelektualny.

@lakukaracza_: Czyli wykorzystanie wolności słowa do skrytykowania czyichś słów i uznania ich za żenująca uznawasz za zwalczanie wolności słowa? Mufti miał prawo powiedzieć co powiedzieć, ja mam prawo powiedzieć że jego wypowiedź jest arogancka i pełna ignorancji. Czyni mnie to nazistą?