Wpis z mikrobloga

@Amiry: Zależy co ma, jaki model? W większości da się wymienić, no chyba że jakaś chinka to wtedy nie ma sensu. Karabinka w tej cenie nie kupisz, z pistoletów np. Crosman 2240

@Niekumaty_ @ZaQ_1 @Viscop aktualnie nie ma żadnej i planujemy mu kupić na prezent z kolegami bo kiedyś wspominał, ale budżet mamy ograniczony więc szukamy czegoś do 200. Na jakimś forum wyczytałem że w tej cenie spoko są lidery i znalazłem model "Lider 45 5,5 mm" ale mam nadzieję że zaproponujecie coś ciekawszego
Na jakimś forum wyczytałem że w tej cenie spoko są lidery

@Amiry: Absolutnie nie, to są Chińskie wiatrówki bardzo niskiej jakości, w miarę dobra karabinki zaczynają się od 400zł(Hatsan), w tym budżecie zostają tylko pistolety np. 2240 jest dość dobrej jakości, celny, całkiem niezła energia kinetyczna, celny na 20 metrów, CP1 ludzie też polecają(nie miałem okazji z niego strzelać).

@zaQ_01: Na Chińskiej wiatrówce tylko się zniechęci

Jedyne do czego nadają
Viscop - > Na jakimś forum wyczytałem że w tej cenie spoko są lidery

@Amiry: Absol...

źródło: comment_6rtXdKioenf4dBDFt3GJNFBZg692g31K.jpg

Pobierz
@Amiry: @Viscop: eej nie jest tak strasznie z chińczykami, trzeba się po prostu nauczyć zawsze to tak blokować żeby się nic nie stało i będzie dobrze, nawet jak coś pęknie. wiem bo mi tez pękło i żyję
@przemd11: Puści ci blokada w dolnym naciągu i tłok pędzi przed siebie, nawet jak trzymasz naciąg, poza tym w strzelaniu z chińskiej wiatrówki nie ma żadnej przyjemności, spust twardy bez możliwości poprawy, zdarzają się krzywe lufy, wady gwintu, o celności nawet nie można mówić.
@ZaQ_1: Tyle, że to jest pistolet a nie karabinek, z karabinków niezłe są te z rodziny QB np. QB-78 ale swoje kosztują. Ale nie te chińskie karabinki za 200-250zł.
@Amiry: za 249pln mozna dostac crosmana inferno. Generalnie nie polecam takich wiatrówek, ale skoro cena jest ogranicznikiem, to nic lepszego sie nie da raczej kupic z długich. Po przegladzie zerowym i przesmarowaniu do rekreacji sie nada. Kup tez jakis sensowny śrut np: crosman pointed. Tylko nie kupuj zadnych liderów i norconii, bo szkoda kasy na to. I niech kolega nie wsadza zadnych turbo sprężyn z allegro.