Wpis z mikrobloga

Zna się tu ktoś na sprawach technicznych #oculusrift w praktyce? Jeśli mam pokój 4m/4m i ustawie po jego wszystkich bokach czujniki, to pokryją się one wzajemnie czy jest to za duża odległość między nimi?
#vr #oculus
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dorogon: Pokryją się zawsze niezaleznie od konfiguracji, dopóki Cię widzi jedna z kamer. Setup będzie wołał, żebyś przestawił bliżej (albo i nie), ale można to pominąć zawsze i dowolnie je ustawić.

Generalnie dużo pomaga instalowanie ich wysoko, to pozwala zwiększyć minimalną odległość trackowania od ściany. Sensory mają dość wąskie pole widzenia (110 stopni chyba?) co powoduje, że generalnie sensory muszą być oddalone od siatki a nie być bezpośrednio przy niej,
  • Odpowiedz
@Dorogon: Tak, jeżeli np tą nad narożnikiem dasz wysoko żeby obejmowała maksymalnie ten tył. Front w tym przypadku musiałby być w stronę okna, a ja bym polecał raczej w stronę narożnika. Pewnie koło okna jest telewizor/monitor? Lepiej żeby był z tyłu.
  • Odpowiedz
@Werbel: Mhm, wielkie dzięki. Tym bardziej mi pasuje, bo dzięki temu musiałbym tylko dorobić małą półkę nad narożnikiem na jedną kamerkę, a pozostałe dwa w takim wypadku już mają swoje podesty - jedna na półce nad telewizorem, a druga na skraju parapetu.

Jeszcze raz dzięki :)
  • Odpowiedz
Setup będzie wołał, żebyś przestawił bliżej (albo i nie), ale można to pominąć zawsze i dowolnie je ustawić

@Werbel: a ja ustawialem blisko bo wywala mi komunikat choc wiem ze braciak u siebie mial szerzej porostawiane 3 kamerki/sensory
  • Odpowiedz