Wpis z mikrobloga

@cienki7: tak jak myślałem właśnie obejrzałem filmik. Koleś mówi, że nigdzie nie ma śladu po takiej transakcji. K---a to już nawet nie musimy adoptować żadnych anonimowych cech do bitcoina. Anonimowe szity REKT :D
Spodziewajcie się, że niedługo rządy różnych państw zaczną nagonkę na nas. Anonimowość? Oni nie będą mogli inwigilować? Nie to nie przejdzie ;)
  • Odpowiedz
@pawlo74: Mówi; jest 1 BTC = 100 LTC. Pewnie to się będzie podawać. W sumie przy takim czymś będzie można robić giełdy wymiany BTC i LTC bez własnej bazy danych, stanów kont itp. Zależy w sumie na ile to szybkie będzie w prawdziwym życiu i jak wygląda otwieranie kanałów (i ile trwa).
  • Odpowiedz
@pawlo74: A ja wyszedłem z tego gównianego Lisk w Litecoina 2h temu bo nie miałem pomysłu, a on od kilku miesięcy jest jak lokata w banku więc lepiej niż we fiatach trzymać. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Kurs po tym newsie chyba w górę. Bitcoin zaraz ATH. żyć nie umierać. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@eXorcist: ja nauczony doświadczeniem tylko już w bitku siedzę. Kiedyś miałem whooj LTC kilka tysięcy, szkoda że nie trzymałem tego do dzisiaj, byłbym już obrzydliwie bogaty, nie tylko brzydko jak teraz ;)
Uważałbym na Twoim miejscu bo widziałem dzisiaj analizę LTC zrobioną przez Tone Vays z wykresu to on czyta, że mogą być spore spadki zresztą na bitcoinie też mówił, że spadki a widzimy co jest.
  • Odpowiedz
@pawlo74: Pytanie czy Tone Vays brał pod uwagę, że LiteCoin ma przetestowane i działające lightning cross-chain swap? Zobaczymy jak będzie, ale spadków poniżej 55 USD chyba nie ma się co spodziewać bo naprawdę długo stał na tym poziomie w miejscu. Co do hodlowania... gdyby człowiek wiedział, że się przewróci to by się położył. ;)
  • Odpowiedz
@MaybeTomorrow: @pawlo74: Atomic swaps to po prostu wymiana coinomi gdzie trzecią stroną jest kontrakt. W uproszczeniu to wygląda także jeżeli obie strony zaakceptują handel, muszą przekazać sobie wzajemnie coiny, kiedy obie strony to zrobią, kontrakt daje przesyłka obu stronom keye.

To po prostu mały smart kontrakt, który jest "mediatorem" przy wymianie w osobnych sieciach
  • Odpowiedz