Wpis z mikrobloga

#tinder #aplikacja #android #spisek

Hej, czy ktoś z Was zauważył taka przypadłość na tinderze, że używając aplikacji bardzo szybko nie znajduje już żadnych nowych osób w okolicy?

Mam drugie "testowe" konto, którego używam z zakładki incognito w chormie i tam ciągle pokazują mi się nowe twarze...

O co chodzi?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@robert-graczyk: Algorytm może być sterowany jakąś funkcją matematyzną, która polega na zastosowaniu tzw. "uczenia maszynowego". Po jakimś czasie na podstawie Twoich wyborów zaczyna "sam się uczyć" i podpowiada sugestie. W przypadku "testowego" konta nie ma bazy do porównań i "wyrzuca" więcej obserwacji. W sumie #pytaniedoeksperta bo mnie też to interesuje :).
  • Odpowiedz
@tr0llk0nt0: Możesz mieć rację, ale dziwi mnie to, że prawdziwym koncie jest dosłownie 0 użytkowników do 50 km i nigdy nikt się nie powtarza. Na drugim koncie, mimo że też jest używane jakiś czas, ciągle jest ktoś nowy i co ciekawe czasami powtarzają się te same profile, mimo "odrzucenia" albo "zalajkowania".
  • Odpowiedz
@tr0llk0nt0: Muszę pogrzebać na ten temat. Aczkolwiek nie wiem z jakiego powodu miałbym tam trafić. Zastanawiam się czy to nie jest jakiś zabieg "zmuszający" do wykupienia płatnej wersji, a po prostu na chromie jeszcze nie działa tak jak powinień.
  • Odpowiedz
Ja mam premium i ustawiona opcje żeby mi pokazywalo ostatnio aktywne osoby. Czasami pokazuje 3 razy ta sama dziewczynę jednego dnia (wczoraj mi tak wyskakiwala jakaś siatkarka co miała w opisie wzrost 194 cm) ale loszki mi się jeszcze nie skończyły ani razu.

Powodzenie mam jako takie, 40 par w 2 tygnie. Nie lajkuje nie wiem ile.
  • Odpowiedz