Wpis z mikrobloga

@Antoni_Kosiba: Najgorsza frakcja jeśli już, decków KP jest sporo. I nie powiedziałbym, że KP jest najmniej popularne. Od końca czerwca do początku października KP zawsze było w top 3 najpopularniejszych frakcji, choć jednocześnie nawet armor deck nigdy nie był tak popularny, jak Potwory, NG, czy Skellige w swoich najmocniejszych momentach. IMHO KP zazwyczaj było właśnie dość dobrze zbalansowaną frakcją, może od ostatniego patcha jest nieco za słaba.
@Antoni_Kosiba: grasz od początku i nie pamiętasz henselta który #!$%@?ł 400 pkt? pffff to co to za granie. Dopiero po zmianie jego umiejętności z ozłacania na zagrywanie wszystkich jednostek stał się słabszy a i potem był grany w #!$%@? na rębaczy. Ten wywód to dupa ¯\_(ツ)_/¯ i dobrze że mam na czarnej liście gościa z komentarza nad sobą bo pewnie znowu rzuca jakimiś ultrastatystykami XD
@bizonsky: Przecież napisałem, poza małymi wyjątkami. Reszta frakcji jest bardziej zbalansowana. Grę pamiętam bardzo dobrze od początku, owszem zdarzały się przegięte talie w Kp ale trzeba przyznać, że to była rzadkość.
@Antoni_Kosiba: Nie pisałem, że KP jest popularne, ale że nie jest najmniej popularne. A patrzę na najwyższe rangi - https://gwentup.com/reports, oczywiście to nie jest koniecznie wyznacznik całej gry ("tylko" ludzie korzystający z GwnetUpa), ale zawsze to lepsze niż subiektywne odczucia gościa, który musi się pochwalić kogo dał na czarną listę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Antoni_Kosiba ciągle się nie zgadzam w sprawie przeszłości. jeśli twierdzisz że było grane na równi no z nilfgaardem to najwyraźniej gralem w inna zamknieta bete. już teraz jest to bardziej wyrównane. co do użytecznych decków jest sporo do odkrycia. wczoraj na mirko pod tagiem gosc wrzucił rozgrywkę z płotką i geraltem oboje po 20+pkt na konoec drugiej rundy i jeszcze miał jednostkę za 15 pkt na ostatnią. #!$%@? sie znacie ale bierz
@bizonsky: Po pierwsze wyluzuj, po drugie sprawa przeszłości jest trudna do rozstrzygnięcia bo jak sam wiesz beta trwała dość długo a nilfgard nie był od początku. Sugerujesz się jedną grą bo ktoś kiedyś wygrał jakimś deckiem, śmiech na sali.
@Antoni_Kosiba nie sugeruję się jedną grą. sugeruję się 2025h i 11minutami gry
kwestia przeszłości nie jest trudna do rozstrzygnięcia. to wymówka na potrzeby zanegowania mojego zdania na ten temat. a śmiech na sali? tu się nie mogę nie zgodzić :)
@Antoni_Kosiba: Najmocniejsze jest pewnie Skellige, do tego ma obecnie kilka niezłych talii, ale ja osobiście póki co wolę szpiegów, brązowe karty są dosyć sztywne, ale za to sporą część srebrnych i złotych można dowolnie sobie dobrać, co daje sporo możliwości.
@Antoni_Kosiba: w poprzednich patchach było granie pod piechotę, ozłacanie, rębaczy, pancerz, nawet radowid z baronem miał swój czas. poczekaj trochę to i w tym sezonie przez pewien czas coś z kp będzie w mecie
@Antoni_Kosiba: zgadzam sie w 100% gram tylko tym od poczatku zamknietej bety i juz mam chyba dosc zadna frakcja nie jest tak ograniczona i ma tak malo mozliwosci jak KP wzgledem innych frakcji, fakt nie gralam niczym innym ale sie uparlam poczekam kiedy redsi dadza szanse tej talii...ale nie..prostackie zagrania sa lepsze, dzis na rankedach przegralam kazda gre moja autorska talia, mam wrazenie ze kazdy glupek co skopiuje cos z gwentdb