Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z Was jest może posiadaczem routera xiaomi wifi router 3 3g i mógłby napisac jak wygląda sprawa z pokryciem WIFI? Mam około 100m dom z jednym piętrem, w centralnym miejscu modem huawei b315 i niestety nie daje rady pokryć całego domu. Zastanawiam się nad kupnem tego xiaomi. Ktoś? coś? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.gearbest.com/wireless-routers/pp_642436.html

Ewentualnie możecie polecić coś innego z dobrym pokryciem wifi?

#xiaomi #gearbest #router #wifi
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jetto: jesli masz duzo scian to lepiej kupic xiaomi wifi repeatery ze 2 i poustawiac tam gdzie twoj router ma jeszcze ze 2 kreski

a ja sam mam 2 routery od xiaomi i ogolnie zasieg mam az na parkingu (mieszkam w bloku na 10 pietrze), ale np na koncu klatki juz zasiegu nie mam
  • Odpowiedz
@leszek_SK: @Miecz12: Testowałem repeatery, ale one tworzą osobne podsieci i jak łażę po domu gadając przez wifi calling (zasięg GSM u mnie nie istnieje) to mnie rozłącza kiedy telefon przełącza się na inną podsieć, dlatego potrzebuję jeden router o dużym zasięgu :)
  • Odpowiedz
@Miecz12: Tak, sieć jest pod jedną nazwą, ale repeatery dzialają tak, że podłączają się do sieci macierzystej jak kolejne stacje robocze,a następne stacje robocze podłączaja sie do podsieci repeatera. To jest proces transparenty dla użytkownika, ale moment przełączenia pomiędzy dwoma fizycznymi nadajnikami powoduje chwilową przerwę w dostępie do sieci i to powoduje rozlączanie połączeń wifi calling. Zkompem nie biega się po domu, więc nawet tego nie widać.
  • Odpowiedz
@Jetto xiaomi ma w sprzedaży repeatery które będą przedłużać sygnał przez sieć elektryczną. Więc żadne ściany nie będą stanowić problemu. To najlepsze rozwiązanie dla dużych domów. Szukaj pod hasłem Original Xiaomi WiFi HomePlug
  • Odpowiedz
@Jetto: nie, nie bylo zadnego przelaczania, tak samo repeatery xiaomi tak samo ten setup ktory ja zrobilem
w tp linku to nawet mialo jakas nazwe, ale nie pamietam jaka
  • Odpowiedz
Original Xiaomi WiFi HomePlug

@chinskiecuda: Dzięki, to bardzo ciekawy pomysł ( ͡° ͜ʖ ͡°) Rozumiem tylko, że urządzenia muszą być wpięte na tej samej fazie?
  • Odpowiedz