Aktywne Wpisy
Czoso +699
Słuchajcie mirki ostatnio myślałem o tym żeby otworzyć kawiarnie. Podliczyłem, że na czysto zarabiałbym z tego 10k miesięcznie. Średnia ceny dużego latte to by było 12.5zł
Z 10k na czysto byłbym tak średnio zadowolony. Niby nie jest źle, ale w tych czasach szału też nie robi. Docelowo chciałbym wyciągnąć 20k na miesiąc czysto. Kawa musiałaby kosztować wtedy 30zł. Problem, że za tyle nikt by jej nie kupił.
Wpadłem na pomysł, powiedzcie co myślicie.
A
Z 10k na czysto byłbym tak średnio zadowolony. Niby nie jest źle, ale w tych czasach szału też nie robi. Docelowo chciałbym wyciągnąć 20k na miesiąc czysto. Kawa musiałaby kosztować wtedy 30zł. Problem, że za tyle nikt by jej nie kupił.
Wpadłem na pomysł, powiedzcie co myślicie.
A
rales +240
#ralesnatinderze <-- tag do obserwowania
Dziewczyna nr 31 (x spotkań)
Kilka osób pytało, dlaczego nie zamieszczałem żadnych wpisów – czy to dlatego, że nie miałem randek, odinstalowałem apkę, a może poznałem kogoś na stałe?
Tak
Dziewczyna nr 31 (x spotkań)
Kilka osób pytało, dlaczego nie zamieszczałem żadnych wpisów – czy to dlatego, że nie miałem randek, odinstalowałem apkę, a może poznałem kogoś na stałe?
Tak
40. Sałatka buraka, roszpunki, sera lazur i winegretu lub sosu musztardowo-miodowego, jeśli ktoś lubi można dodać kapary
41. Plastry jabłka w cieście naleśnikowym posypane cukrem puderem
42. Pizza bomb (Bułeczki z ciasta drożdżowego, a w środku mozzarella, pieczarki, salami i trochę sosu pomidorowego)
43. Sałata – mieszanka sałat, ugotowany ziemniak pokrojony w małą kostkę, jajka, kukurydza, tuńczyk w sosie własny i sos koktajlowy
44. Czerwone curry z kurczakiem, cukinią, papryką i ryżem
45. Kotleciki jajeczne z sosem jogurtowym i sałatką z pomidorów (3 ugotowane jaja należy rozdrobnić, dodać jedno surowe jajko, sól, pieprz, 2-3 łyżki bułki tartej, następnie uformować małe kulki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć)
46. Placuszki kukurydziane z bananem/jabłkami/gruszką/mrożonymi owocami typu maliny, borówki, czarna porzeczka (1 jajko, 1 łyżka oleju, 100g mąki kukurydzianej, 1 łyżeczka cukru, 100ml wody, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, małe kawałki jabłka/banana/gruszki/inne. Wszystko zmieszać i usmażyć)
47. Placuszki z kukurydzy z sosem tzatziki/czosnkowym/jogurtowym (½ puszki kukurydzy, 2 jajka, 1 łyżka mleka, sól, pierz, papryka słodka, 2 łyżki mąki pszennej – wszystko zmiksować i usmażyć)
48. Bułeczki na słodko z ciasta francuskiego z twarogiem i dowolnym dżemem lub owocami, banalnie proste, ale bardzo dobre i zajmuje 15 min i można zrobić i dodać ulubione składniki
49. Roladki z cukinii (cukinię kroimy na długie plastry, następnie ją blanszujemy, osuszamy, przyprawiamy solą i pieprzem, nakładamy warstwę serka twarogowego i podsmażony plaster boczku) z sosem pomidorowym (1 puszka pomidorów, mała cebula, 1 ząbek czosnku, przyprawy. Cebulkę i czosnek kroimy na małą kosteczkę, podsmażamy w garnuszku dodajemy pomidory i gotujemy aż odparuje, następnie przyprawiamy papryką czerwoną, solą, bazylią i oregano. Do serka można dodać sera lazur/fetę)
50. Rogaliki drożdżowe z farszem mięsnym (standardowe ciasto drożdżowe słone, farsz: mięso mielone, pieczarki, cebulka – wszystko smażymy osobno i dodajemy do miski, gdy wystygnie dodajemy jajko lub 2 w zależności od ilości farszu, dokładnie mieszkamy i przyprawiamy dowolnymi przyprawami. Gotowy farsz układamy na cieście i zawijamy rogaliki, można zrobić też w wersji bułeczek)
51. Placuszki marchwiowe z wędzonym łososiem (2 duże marchwi starkowane na małym oczku, 2 jajka, 3-4 łyżki mąki pszennej, 1 mała cebula, sól, czerwona papryka, papryka ostra, pieprz. Wszystko ze sobą łączymy i smażymy małe placuszki, które następnie polewamy śmietaną wymieszaną z dużą ilością kopru, soli i pieprzu, na koniec układamy plaster łososia)
52. Racuchy ziemniaczane (potrzebujemy pure z 4 dużych ziemniaków, do którego dodajemy ¼ część mąki ziemniaczanej, najlepiej w misce podzielić pure na 4 części wyjąć jedną z nich i zapełnić ją mąką ziemniaczaną, 1 jajko, sól i pierz. Wszystko ze sobą zmieszać uformować kotlety, które następnie usmażyć na złoty kolor na oleju) z sosem pieczarkowym)
53. Jogurt naturalny z kaszą kuskus z owocami (kuskus przygotowujmy wg przepisu na opakowaniu, czekamy aż wystygnie dodajemy do niej jogurt naturalny, miód w zależności jak słodkie ma być, brzoskwinie w kosteczkę/banan/suszone owoce)
54. Krokiety z mięsem/kapustą/pieczarkami
55. Szuba (sałatka warstwowa ze śledziem, po kolei: warstwa śledzi pokrojonych w kostkę, cienka warstwa majonezu, warstwa ugotowanych startych ziemniaków, cienka warstwa majonezu, warstwa startych ugotowanych buraków, warstwa majonezu, warstwa drobno posiekanego ugotowanego jajka, cienka warstwa majonezu. Jedna duża porcja to 2 śledzie, 1 średni ziemniak, 1 duży burak, 2 jajka, 3 łyżki majonezu)
56. Spring rolsy z warzywami i mięsem – tydzień azjatycki w Biedronce, więc można zrobić zapasy. (Wszystkie składniki pokroić trzeba w paski, kombinacji jest mnóstwo, najlepsza dla mnie to: ogórek, marchew, dowolne kiełki, grillowany kurczak), do tego sos słodkie chill)
57. Mufinki owsiane (1 szklanka mąki, ½ szklanki płatków owsianych, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 50ml oleju, 200ml mleka, 5 łyżek miodu – można zastąpić cukrem, dodatki: orzechy, rodzynki, skórka pomarańczowa, rodzynki, kandyzowane owoce. Jedno jajko można zastąpić jednym bardzo dojrzałym bananem)
58. Mufiny naleśnikowe na słono (robimy bardzo gęste ciasto naleśnikowe, do którego dodajemy pokrojony w kostkę: ser/mozzarellę/szynkę/salami/paprykę/cukinię/pomidora/cebule)
59. Roladki szpinakowe z nadzieniem z serka śmietanowego i fety z wędzonym łososiem
60. Kasza manna z gorzką czekoladą i dżemem wiśniowym, jako śniadanie lub deser
PRZEPRASZAM, ŻE ZAWOŁAŁAM LUDZI DO ZŁEGO WPISU
#gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem #gzw #praca #jedzenie #jedzzwykopem
Dodatek wspierany przez Cebula.Online
Nie chcesz być wołany/a jako plusujący/a? Włącz blokadę na https://mirkolisty.pvu.pl/call lub odezwij się do @IrvinTalvanen