Aktywne Wpisy
Creamfields +53
Rozczula mnie radość nietechnicznych ludz którzy cieszą się, że AI pozbawi pracy #programista15k
Oni myślą że wtedy inżynierowie zostaną bez pracy, bo nic innego nie potrafią. Otóż nie. Nawet gdyby tak się stało (nie stanie się) to programiści wygryzą ludzi z wszelkich innych, łatwiejszych zawodów (przynajmniej tych nieregulowanych) bo przeciętny programista po miesiącu będzie ogarniał ich robotę lepiej niż nie-techniczni po gównostudiach.
Także jak już chcecie się bać, to bójcie się o
Oni myślą że wtedy inżynierowie zostaną bez pracy, bo nic innego nie potrafią. Otóż nie. Nawet gdyby tak się stało (nie stanie się) to programiści wygryzą ludzi z wszelkich innych, łatwiejszych zawodów (przynajmniej tych nieregulowanych) bo przeciętny programista po miesiącu będzie ogarniał ich robotę lepiej niż nie-techniczni po gównostudiach.
Także jak już chcecie się bać, to bójcie się o
aczutuse +2
Na jaki zawod sie przekwalifikujecie skoro pekla banka #programista15k pensje stanely, projekty syfiaste, zwalnia sie programistow masowo a w kolejce czeka mnostwo inteligentnych absolwentow najbardziej obleganego koerunku w PL jakim jest informatyka i jej pochodne. Nigdy nauka programowania nie byla tez az tak prosta dzieki morzu kursow, materialow, ksiunzek, dokumentacji pisanych coraz bardziej zrozumiale.
#pracbaza
Wydaje mi sie ze najwiecej pieniazkow bedzie w budowlance i wykonczeniowce. Ale tez nie na stanowiskach inzynierskich
#pracbaza
Wydaje mi sie ze najwiecej pieniazkow bedzie w budowlance i wykonczeniowce. Ale tez nie na stanowiskach inzynierskich
#zwiazki #rozowepaski
Jak było zimno, kładłem się do łózka najpierw na jej połówce, żeby nagrzać jej kołderkę (zawsze kładła się do łóżka parę minut po mnie).
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora