Wpis z mikrobloga

Mamy odpowiedź od TVP w sprawie zmiany materiałów o lekarzach na stronie Wiadomości.
Według TVP przyczyną zamiany był problem techniczny.
Poprzedni wpis: https://www.wykop.pl/wpis/27445865/wiele-osob-wczoraj-pytalo-i-plusowalo-wiec-zapytal/
#watchdogpolska #prawo #prawodoinformacji #niebojsiepytania #ciagniemywladzezajezyk
Watchdog_Polska - Mamy odpowiedź od TVP w sprawie zmiany materiałów o lekarzach na st...

źródło: comment_DX6LeFSiyiRpvcCSsNjWlte02rd7mqaS.jpg

Pobierz
  • 131
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Watchdog_Polska: przeciez juz w powiązanych oryginalnego znaleziska bylo rozwiązanie, ze po prostu ktos nie umiał zalinkować i zalinkowal nie bezposrednio ale do np. 2 miejsca w top rankingu. Ranking sie zmienil i link prowadzil gdzie indziej.
  • Odpowiedz
@jash: Nie do końca. Materiał pod danym ID zależy od tego co jest popularne w danym okresie.
Ja wybrałem wpisy ze swojej historii przeglądania - wcześniej było tam o rezydentach.

Za 3 dni pod tymi linkami będzie CO INNEGO.
  • Odpowiedz
@Watchdog_Polska:

System, zamiast dodać nowe materiały, zamienił je z materiałem sprzed roku.

Mnie jako #programista15k interesuje, w jaki techniczny sposób stare adresy kierowały na nowe - czy było to wykonane na poziomie aplikacji czy serwera www. Jeśli na poziomie aplikacji to w jak wygląda utworzenie takiego przekierowania/podmiany i na czym dokładnie polegała pomyłka. Idealnie by było, gdyby załączyli screenshoty z panelu pokazujące jak doszło do pomyłki.
  • Odpowiedz