Wpis z mikrobloga

Czy jak mam status studenta, dostaje co miesiąc stypendium i coś tam na utrzymanie od rodziców to dostanę laptopa na raty bez ściemniania w umowie? ( ͡° ͜ʖ ͡°) #studbaza #raty #finanse #bank
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gacek1197: Na zbyt wiele bym nie liczył, dawno temu chciałem 1k PLN kredytu w Mbanku na laptopa przy podobnych wpływach i nie dostałem. Żeby było zabawniej na drugi dzień dzwonili do mnie, że mają dla mnie wspaniałe oferty kredytowe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@gacek1197: W swoim banku sprawdź czy możesz dostać kartę kredytową z limitem taki jaki jest wartość laptopa który chcesz kupić (jeżeli odsetki za debet na karcie naliczane są dopiero po 30 dniach). Jeżeli dostaniesz taką kartę kup laptopa, kasa od rodziców plus stypendium będzie ci wpływać i zerować debet a ty będziesz zadłużał się od nowa w kolejnym miesiącu na normalne życie i będziesz miał laptopa bez odsetek. Oczywiście ważne
  • Odpowiedz
@gacek1197: w PKO BP dostaniesz kartkę kredytową student, ale maksymalny limit to 1500 zł. Bądź ostrożny z wpisywaniem lewizny w oświadczenie o dochodach, jako młody bez historii kredytowej możesz wpaść na antyfraud.
  • Odpowiedz