Wpis z mikrobloga

Czy jest mi ktoś w stanie wyjaśnić dlaczego Cygwin zaczął nagle działać super wolno? Kompiluję spory projekt używając gcc przez makefile i do niedawna kompilacja zajmowała 10 minut, a teraz nawet do godziny.
Do kompilowania używam dwóch Xeonów, wykorzystanie procesora 100%, a mimo to muli niemiłosiernie.
Czy problem mógł być spowodowany aktualizacją Windowsa? A może antywirus się #!$%@?? Muszę używać Symanteca (korpo here) i gdzieś widziałem na forach, że ludzie mieli z nim problemy.

#programowanie #bash #windows #linux
  • 13
  • Odpowiedz
@kobiaszu: Tego nie wiem, a nie możesz używać Unix subsystem for Wingroza czy innego Mingw?

Cygwin od zawsze był wolny - to co robił w 10 minut w Linuksie zajmowało 10 sekund
  • Odpowiedz
@fervi: No niestety takie są zasady w firmie i tego nie przeszkodzę. Do niedawna nie było problemu z Cygwinem, a teraz kompilowanie i testowanie czegoś to koszmar
  • Odpowiedz
@kobiaszu: możesz też spróbować skompilować wersję kodu z czasów, jak kompilacja trwała 10 minut, i zobaczyć, czy trwa godzinę, czy 10 minut. Może ktoś dodał jakąś zależność, zepsuł nagłówki, albo coś
  • Odpowiedz