Aktywne Wpisy
monalisssa +3
Poruszałam się pojazdem nr2. Ruszyliśmy jednocześnie z nr1. W tym czasie pojazd3 ruszył praktycznie równo za nr2 tak że w momencie jak miałam wjechać na pas drogi głównej, to on się tam znalazł. Na szczęście nic nie jechało z naprzeciwka i odczekałam na lewym pasie drogi głównej aż przejedzie dalej. Zaznaczam że nr3 stał za nr2 tylko jak on ruszył, to ten się wbił szybko na prawo. Byłam na wysokości tej "grubszej"
W badaniu, w którym ludzie mieli do wyboru zwiększenie własnych zarobków dwukrotnie przy niezwiększaniu zarobków całej ludzkości, albo zwiększenie własnych zarobków dziesięciokrotnie przy zwiększeniu zarobków ludzkości dwudziestrokrotnie, 7 na 10 osób wybrało to pierwsze. To są ludzie, którzy inwestują w kawalerki polskie i którym pax bitcoinica odbierze cały kapitał, przekazując go w zamian sprawiedliwym.
#bitcoin #kryptowaluty #nieruchomosci #ekonomia #status
#bitcoin #kryptowaluty #nieruchomosci #ekonomia #status
Mirek kupił telefon w #gearbest ale nie doleciał przez 60dni, złozył reklamacje tzn. #charchback w #tmobileuslugibankowedostarczaneprzezaliorbank ale sprawa tyczy się praktycznie wszystkich banków gdzie jest #mastercard Dorzucam #banggood #tomtop #geekbuying i #zakupyzchin @dowcip
Uwaga: Jeśli sprzedawca daje możliwość ubezpieczenia przesyłki to wykup, inaczej nie będzie szans na #charchback
(strona 30) więc zakładam, że ich po prostu nie ma.
@dowcip: Zawołaj jak dostaniesz odpowiedź mireczku.
wołaj wszystkich plusujących ten wpis, raczej sie nie obrażą
@dowcip
@widmo82
W przytoczonych przepisach jest napisane, że sprzedający musi dostarczyć dowód WYSŁANIA, z tego ci pisał @dowcip DPD nie potwierdziło wysyłki, a jedynie złożenie u nich zlecenia - czekają na paczkę. Może tu jest punkt zaczepienia?
@polu7: Rozumiem, że masz potwierdzone pozytywne rozpatrzenie takiej reklamacji przez PayPal, bez oglądania się na ubezpieczenie, tak?
@widmo82: Nie wiem, czy pijemy do tego samego, ale kojarzę niedawno, że jeden Mirek nie dostał paczki a pomimo tego sprzedający dysponował trackingiem, który wskazywał na to, że paczka została dostarczona i wtedy PayPal odmówił. Stawiałoby to PayPala w nieco innej sytuacji i tłumaczyło odmowę. O to chodziło? Kurczę trzeba to śledzić, żeby samemu potem nie wtopić :)
https://www.mastercard.us/content/dam/mccom/en-us/documents/rules/chargeback-guide.pdf
https://usa.visa.com/dam/VCOM/download/merchants/chargeback-management-guidelines-for-visa-merchants.pdf