Wpis z mikrobloga

Zbliżają się urodziny mojego rozowego, wspominała że chciała by dostać #perfumy
O ile jestem w miarę ogarnięty w temacie dotyczącym męskich pachnideł, tak damskie są dla mnie zagadką :)
Może coś mi polecicie. Nie szukam landrynkowych słodkości dla gimnazjalistki, celuję bardziej w coś na co dzień do pracy dla kierowniczki xD Taki damski odpowiednik Egoiste Platinum ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 20
@mor3nko: jeśli chodzi o delikatne zapachy to polecam Versace Bright Crystal (drogie, ale dobre),DKNY Be Delicious, a z niższej półki to niebieskie z Adidasa lub takie jasne Nike (nie pamiętam nazwy, ale mogę odszukać)
@mor3nko nie słuchaj głosów wyżej- żadne Black Opium, Bright Crystal czy Be Delicious, to są zapachy totalnie bez klasy, coś jak 1Million tylko dla kobiet.

Tak jak @dr_love polecę Faubourg i w ogóle wszystko od Hermesa (Kelly Caleche :3), Cartier La Panthere, Bottega Veneta, Armani She, Sisley Parfum du Soir i Soir de Lune, Chanel no.19. Takie zapachy kojarzą się z kobietą sukcesu.
@mor3nko: @pinkquartz: bardzo dobrze prawi, zadnych opium ani euphorii bo to są owocowo-landrynkowe-ulepy dla kobiet.
Poza zaproponowanymi sprawdź też pozycje od Atelier Cologne oraz serię Allegoria od Guerlain.
Stonowane są też zielone "jabłuszka" od DKNY. Moja jak nie wie czego użyć to ma pod reką zawsze CH212 NYC dla kobiet ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pinkquartz: dziękuję, jest tu kilka pozycji które na pewno sprawdzę (już zamówiłem kilka próbek z iperfumy). Czy Kelly Caleche można gdzieś sprawdzić stacjonarnie? Bo nie znalazłem próbki
@SpasticInk: sam lubię czasami użyć 212 oczywiście męskiej, może to też dobry trop
@mor3nko: Z zapachami jest ogromny problem, bo ile ludzi tyle upodobań. Większość z tych wymienionych tutaj przez różowe to ciężkie śmierdziele od których mnie boli głowa po 3 minutach. Takie polecanie niestety rzadko się sprawdza. Najlepszą opcją jest sprawdzenie nut zapachowych z perfum, które Twoja różowa ma teraz i szukanie podobnych. Oczywiście przed ostatecznym kupnem warto byłoby też różową spytać czy konkretny zapach się jej podoba i sprawdzić jak się z
@puddin zgadam sie, dlatego zamowilem okolo 10 probek i bede na niej testowal :) sam tak robilem wybierajac dla siebie kilka zapachow, na poczatek testy na probkach a pozniej decyzja. Czesto to co na papierze wyglada fajnie okazuje sie nie fajne w projekcji lub calkiem odrzucajace.