Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#intp
Jest tu ktoś o takim MTBI? Zastanawiam się czy moje s----------e nie wynika z tego. W teście wyszło mi INTP, więc wszystko muszę mieć logiczne, wkurza mnie obłuda, zakłamanie, nielogiczność, podlizywanie się. Mam problem z nieformalnym relacjami. Nie mam kolegów ale za to mam dziewczynę (nie wiem jaki typ).

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
Dodatek wspierany przez: mZakupy.com
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mój niebieski jest intp. Też go drażnią rzeczy, których nie rozumie ale jest przy okazji bardzo spokojnym gościem i niewiele rzeczy wyprowadza go z równowagi. Ja jestem infp i dogadujemy się idealnie. Mamy znajomych natomiast najlepiej nam w swoim towarzystwie, my kontra reszta świata ;)
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: też jestem intp (piona!) i dość podobne rzeczy mi wierciły dziurki w głowie, ale hola hola ( ͡° ͜ʖ ͡°) no przecież każdy z tych typów ma swojego bzika, logika i ten chłodny racjonalizm się często przydają, a s-----------m np. dla mnie jest właśnie typowe normickie poddawanie się emocjom.
Śmiało atakuj na priv jak czasem chcesz pomarudzić - jest nas mało;-)
  • Odpowiedz
@Gaya_Deguchi: pierwszy mnie bawi najbardziej, no ale wszystko sama prawda xD

Masz skłonności samotnicze? Ja całkiem duże, ale wiem że potrzebuje ludzi i co ważniejsze czuje potrzebę głębszych przyjaźni.. Choć czasami musze pobyć całkiem sam ze sobą.

Gdzieś wyczytałem że infj późno otwierają się na innych ludzi, ja tak miałem.
  • Odpowiedz
@Gaya_Deguchi: chyba umiemy przeżywać nie swoje uczucia :)
Ale mi potem zawsze żal, widząc że brakuje mi np. drugiej połówki.. Ale mam szczęście że mam dwóch dobrych przyjaciół :)

Długo sobie nie do końca zdawałem sprawy że postrzegam świat tak różnie od ludzi, że tak inaczej przeżywam rzeczywistość, że jestem taki inny. Odkąd sobie to uświadomiłem (także dzięki mtbi) rozumiem że wiele rzeczy które są dla mnie łatwe, zrozumiałe, dla innych są
  • Odpowiedz
Prometeusz: Widzę, że prawie nikt koniec końców nie jest intp. A ja jestem, zgłaszam się.
Jest różnica między byciem zdrowym INTP a "niezdrowym".
Miałem to szczęście żyć w miarę fajnym środowisku jako dzieciak, więc jestem dość otwarty na ludzi, udało mi się utworzyć krąg znajomych z którymi dobrze się czuję i z którymi lubię spędzać czas, choć czasem oczywiście też mam okresy kiedy odmawiam, bo po prostu nie mam ochoty. Dopóki w
  • Odpowiedz