Wpis z mikrobloga

Wykopki z #krwiodawstwo nie #!$%@? was to że w mediach #!$%@?ą jak to brakuję krwi jacy to nie jesteście potrzebni itp itd Kampanie za miliony zł z lewandowskim doda czy #!$%@? jacykowem. Ale jak idziesz oddać krew to mają cię tak głboko w #!$%@?, dziś np czekalem 25 min po zakwalifikowaniu na oddawanie mimo że wszystkie leżanki były wolne bo #!$%@? piździe nie chciało się kartki z kodami zanieść( przez to kolejki jak za komuny). Druga sprawa nie #!$%@? was to że obiecują gruszki na wierzbie typu "do lekarza bez kolejek" ale nikt #!$%@? nie weryfikuje czy jest to w jakikolwiek sposób przestrzegane ? Spotykasz się z odpowiedzią " ale u nas to jest kolejka i mnie pana 20litrow krwi oddane nie interesuje"(mówię o zwykłym interniście a nie jakimś rzadkim specjaliście) i nawet nie masz gdzie tego zgłosić. Nie jesteście #!$%@? że po prostu pluje się wam w twarz w mediach udając jacy to nie jesteście wspaniali ? #pck #krew #sluzbazdrowia
Ja mam oddane ponad 6l krwi i dziś postanowiłem że #!$%@? im w dupę, mam nadzieje że jak najwięcej osób mojego pokroju zrezygnuje z oddawania krwi i głośno zacznie o tym mówić bo w polsce jak w lesie.
  • 26
@Kurdeblaszka: jeśli chodzi o krew pełną to 18 mężczyźni 15 kobiety.
Jeśli oddajesz dodatkowo płytki i osocze to masz jakieś przeliczniki których ja nie znam.

Wtedy dostajesz Odznakę Zasłużonego Honorowego Krwiodawcy I klasy i wszędzie poza Katowicami możesz jeździć za darmo (w Krakowie trzeba wyrobić specjalną darmową kartę miejską).

W niektórych miastach możesz mieć ulgi już za 5 albo 10 litrów, tu są szczegóły:
https://krwiodawcy.org/ulgi-w-komunikacji-miejskiej
@modzelem: @MinnieMouse0: sytuacja z dzis ide po odznake i uwaga nie wiadomo kiedy odznake dosstane bo minister #!$%@? rozporzadzenie i moze sie uda do konca roku :D
@aardwolf: oddawanei plytek krwi == 500ml krwi(niezaleznie czy oddajesz 1 czy 2 jednostki!) ale przerwa miedzy oddawaniem wynosi tylko miesiac a nie 2