Wpis z mikrobloga

#pokemongo sciagnalem sobie tego #draconiusgo i smiechlem. jakas nieznana guwnofirma zrobila klona pogo, usuwajac wszystkie bledy oryginalu. pokestopy? sa wszedzie, w miescie i poza nim, w duzych ilosciach. losowe spotkania z atakujacymi potworami? sa. nierowne rozlozenie w teamach? rozwiazane. plynny start gry i dzialanie? bez problemu. do tego gra ma w #!$%@? nowych rzeczy, takich jak losowe napotykanie skarbow, losowe walki z potworami, magia, jakies #!$%@? muje portale. a niantic po ciezkim roku pracy i z praktycznie nielimitowanym budzetem wypuszcza cztery nowe poki i kupachu w czapce, super event #!$%@? XD prawda jest taka ze w pogo wszyscy gramy z powodu sentymentu, ta gra to jest niegrywalny, niedopracowany gniot XD a niantic jeszcze pluje w twarz graczom xD ps tak mam hajp na haloweenowy event w pogo
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TOP___BK: po części się zgodzę, po części nie. "praktycznie nielimitowany budżet" skąd wiesz ile hajsu zabiera dla siebie Pokemon Company ze względu na franczyzę? Do tego dochodzi fakt, że Niantic musiał robić rzeczy, których developerzy Draconius Go nie musieli robić: opracowanie architektury pod miliony użytkowników, skalowanie tej architektury, detekcja i banowanie spooferów/botów. No i oni przede wszystkim musieli tę grę i wszystkie mechaniki wymyślić, Draconius tylko zerżnął. Co nie zmienia
  • Odpowiedz
  • 1
@dlu mi nie zre jakos specjalnie wiecej niz pogo
@Marmite absolutnie sie z Toba zgadzam. niemniej niantic robi wszelkie mozliwe bledy- od braku komunikacji z graczami, praktycznie zerowy rozwoj, pelna akceptacja spooferow/cheaterow (chociaz tu sie uspokoilo po reworku gymow). co do architektury i serwerow tez sie zgadzam- ogarnac taki ruch i pod taka presja bylo na pewno w opor trudne.
  • Odpowiedz
pelna akceptacja spooferow/cheaterow

@TOP___BK: pełna akceptacja to nie, bo jednak co jakiś czas mapki zlasu się wywalają ( ͡° ͜ʖ ͡°) komunikacja z graczami (czy raczej jej brak) w wydaniu Niantic jest karygodna i naprawdę mnie dziwi że oni ciagle się z tym nie ogarnęli, rozwój faktycznie dużo wolniejszy niż trzeba (nie wiem na co oni przejadają zasoby).
  • Odpowiedz
  • 3
@Marmite najlepsze bylo przekreslanie wysnipowanych pokow xD po #!$%@? banowac konta spooferom, wystarczy uniemozliwic im uzywanie czesci pokemonow XDDDD
  • Odpowiedz
@TOP___BK: to było chyba wycelowane w jakichś script kiddies bardziej niż w pro spooferów, żeby mogli płakać patrząc na swoje bezużyteczne Dragonite'y 100% i zastanowić się nad swoim życiem, ale chyba i tak się już z tego wycofali.
  • Odpowiedz