@Jotu nie. Ale oni często w #!$%@? walą. Ma 15 minut abyś sprawdził paczkę. Do mnie przyjechał z umową i powiedział, że mam podpisać a on później przeczyta. Mowie jak tak to #!$%@? a ja skargę pisze.
@Stulejusz_Wielki: Co Ci odpisali? Że kurier ma obowiązek czekać 15 minut, aż sprawdzisz nieuszkodzoną pakę albo przeczytasz 20stronnicową umowę na telefon w mix25? Napisali też, że ma do rozwiezienia dziennie 20 paczek, więc ma czas? I podali jeszcze punkt regulaminu przewozu, który wymaga czekania, aż klient sprawdzi paczkę?
@Prince_Prospero kurier ma obowiązek poczekać aż sprawdzisz paczkę. Takie sprawdzenie trwa około 5 minut. Ma obowiązek czekać aż przeczytasz umowę na mixa25. A to, że ma do rozwiezienia kilka paczek to po to jest kurier czyli osoba małointeligentna, która za psi #!$%@? będzie pracować po 14 godzin. I wczoraj przyszła do mnie paczka, zanim wyjął z samochodu to daje mi kalkulator żebym podpisał, mówię że pierw sprawdzę opakowanie i w środku zawartość,
@thestabilizator @RRybak @Prince_Prospero @Stulejusz_Wielki Wczoraj dostałem paczkę, w środku uszkodzenie, wina ewidentnie nie kuriera, tylko złego zapakowania, jednak by przyspieszyć reklamację muszę mieć ten głupi swistek. Niby bez niego w ogóle nie biorą pod uwagę, ale wszyscy wiemy, że i bez niego muszą. No i kurier właśnie kręcił nosem, że on nie spisze. Z tego co wiem w DHLu mam 7 dni na zgłoszenie potrzeby spisania protokołu.
@Prince_Prospero: Niestety @Stulejusz_Wielki: ma rację. W DHL według procedur kurier ma obowiązek poczekać 15 minut... co jest dość śmieszne mając jeszcze 100 innych paczek.
U mnie ostatnio kurier nawet nie chiał poczekać, żebym otworzyła paczkę i sprawdziła czy wszystko jest okej. Chyba przerzucę się na np. paczkę w ruchu lub coś w tym stylu.
To już oficjalne - ten ordynarny kryptopisor startuje na prezydenta "dla jaj" - Czyli tak naprawdę, aby urwać kilka % przeciwnikom kandydata z PiSu. A to może mieć w tych wyborach kluczowe znaczenie
Komentarz usunięty przez moderatora
@Stulejusz_Wielki: XDDDDDDDDD
@RRybak
@Prince_Prospero
@Stulejusz_Wielki
Wczoraj dostałem paczkę, w środku uszkodzenie, wina ewidentnie nie kuriera, tylko złego zapakowania, jednak by przyspieszyć reklamację muszę mieć ten głupi swistek. Niby bez niego w ogóle nie biorą pod uwagę, ale wszyscy wiemy, że i bez niego muszą.
No i kurier właśnie kręcił nosem, że on nie spisze.
Z tego co wiem w DHLu mam 7 dni na zgłoszenie potrzeby spisania protokołu.