Wpis z mikrobloga

Mirki powiedzcie mi jakich producentów armatury łazienkowej polecacie. Jestem na etapie szukania więc na razie cebula aż swędzi ale że chytry dwa razy traci to wolę nie kupować a'la "sortuj cenę rosnąco i pierwszy z rzędu". Znajomi mówią żeby brać Groche i nie zastanawiać się ale ekipa która mi wykańcza poleca na przykład Deante albo Kludi. Nie chcę żeby za pięć lat bateria była obdrapana z odłażacym plastikochromem. Halp!
#remontujzwykopem #remont #hydraulika #budownictwo
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sradam: Deante a Kludi to zupełnie inny poziom. Kludi jest dość drogie nawet w relacji do Grohe. Wbrew pozorom Grohe czy Hansgrohe nie jest mega drogie, trzeba poszukać w internecie, zdarzają się fajne promocje. Inne firmy, które można polecić to Tres, Teka, z tańszych Omnires jest ok. Z polskich popatrz na KFA. I jeżeli chcesz kupować w markecie to koniecznie porównaj ceny. W marketach bywa zwyczajnie drogo.
  • Odpowiedz
@sradam: to tak Tres jest trochę tanszy i jest to naprawdę solidny poziom. Aczkolwiek radzę rozejrzeć się że Hansgrohe - ostatnio mignelo mi, że całkiem zgrabna bateria umywalkowa była po 186zl bodajże. W tych pieniądzach to bywa, że w marketach chiński szajs sprzedają. Grohe umywalkowe spokojnie za 240-260 kupisz ładna baterie.
  • Odpowiedz
@sradam: zielonalazienka.pl - dużo rzeczy w dobrych cenach, plus za wszystkim szukaj na necie. Ani jednej rzeczy (armatura/ceramika) nie kupiłem stacjonarnie, polecam.
  • Odpowiedz
@sradam ja kupiłem wszystko Hansgrohe, a do kuchni kran Franke luba wybrała.

Obadaj ceny na Amazonie, potrafi być nawet 100zl taniej niż u nas.
  • Odpowiedz
@WesolyLudwiczek: Huppe jest dobre ale drogie. Zdecydowanie polecam Radaway - stosunek cena/jakość nie do przebicia. Huppe, Roca czy Koło mają dużo droższe kabiny a niekoniecznie lepsze. Jakiej szukasz - narożnej, z drzwiami otwieranymi czy przesuwnymi, jaki rozmiar?
  • Odpowiedz
@fredperry: Szukam narożnej, drzwi otwierane do zewnątrz, 90x90 cm. Uchwyt musi być w kształcie litery C, dla mnie jest to ergonomiczniejsze.

Wynajmuje mieszkanie i jest w nim 7 letnia kabina (nie mam pojęcia jakiej marki) w której drzwi zaczęły skrzypieć jakby miały 1000 lat. Udało się rozebrać całość. Plastikowe łożyska ślizgowe są powyrabiane i powyginane już tak, że to tylko kwestia czasu, aż wszystko będzie do wywalenia. Uratowałem sytuację smarem
  • Odpowiedz
@Joxek: woooo jaka złota łopata, finalnie pochodziłem po marketach budowlanych i coś tam wybrałem i zamówiłem w necie bo było taniej. Wybrałem VALVEX i jestem bardzo zadowolony, mija trzeci rok, nic nie kapie, nawet nie musiałem chyba odkamieniać dyszy wylotowej, w domu rodzinnym też wybrałem po remoncie VALVEX i nic a nic się nie psuje, nie ma co przepłacać na Groche czy inne "NIEMIECKIE" marki bo na poziomie podstawowym to
  • Odpowiedz