Aktywne Wpisy

adisoniusz +524
Wiem że na wykopie panuje antypieskowa narracja, ale musze sie czymś podzielic. Ostatnio mam w życiu sporo stresów i przygnebienia zwiazanych z remontem i wykańczaniem mieszkania na czym sie kompletnie nie znam, co mnie troche dobija bo uważam że powinienem jednak umiec takie rzeczy. Dodatkowo różowa dociska presje swoimi pomysłami których nie umiem realizować albo robie powoli. I w chwilach szarych myśli mam zawsze tego gluta do którego moge sie przytulić, cieszy
źródło: temp_file7451926763422233535
Pobierz
wy_elementy_jedne +265
źródło: IMG_9153(1)
Pobierz

Macie jakieś pomysły na imię dla suczki?
#smiesznypiesek #chwalesie #shibainu
źródło: comment_RbyJHZS9rVpf3D0D2HpUU7DNDBi8UR6H.jpg
Pobierz@makrusz: zakup psa bez rodowodu da pseudohodowcom tylko jeden sygnał - jest popyt jest podaż. Pseuduchy powinny być po prostu regularnie zamykane + srogie kary za wszystko co nie jest akceptowane przez FCI. Jak miotów, które są obecnie na sprzedaż nie kupi
@Kusar: i na tym zamyka się Twoja wiedza o psach. Jest gorzej niż zerowa. Wychowanie ma wpływ na zachowanie psa, jego stabilność emocjonalną, odwagę, czy karność, a nie charakter. Weź taką shibą, która jest jak kot i zrób z niej psa bojowego, albo obronnego. Albo zrób psa otwartego kochającego wszystkich ludzi. Bo przecież charakter zależy od wychowania.
No
@Stefaniak91: to z deka mało. Rozumiem, że uwielbiacie koty i chcecie kota w psiej skórze?
Komentarz usunięty przez autora
A to pieseł z hodowli GONANKAIHO
źródło: comment_ODS46coPjzJvXqm5sy9LLLOJ9R0cnNLU.jpg
Pobierz@Kusar: ej, człowiek też, wiesz o tym? Dlaczego porównujesz traumę do usposobienia? Dlaczego corgi nie obroni domu,
@matra: Zgadzam się, ogólnie z całym Twoim postem też. Ale zgadzam się również z tym, że krzywdą jest niekupienie takiego psa, bo ci pseuduchy to szuje, które te zwierzęta mają w dupie. Mi szkoda każdego zwierzęcia i martwię się o to, co stanie się z tymi niekupionymi. Suk, które rodzą szczeniaki jak maszyny szkoda mi równie mocno. Nie ma złotego środka, a psy w
@makrusz: nie ma, bo pseudo jest legalne, ale te, po których widać zaniedbania po prostu się zgłasza zamiast wykupywać szczeniaki robiąc miejsce dla nowych.
Wiem po sobie, że zgłaszanie rzadko cokolwiek daje, zresztą jak pisałam - w Polsce prawa zwierząt są żadne, ale próbować warto. W końcu co i rusz słyszy się o rozbitych pseuduchach.