Wpis z mikrobloga

#krakow #galeriakrakowska #marhaba #prawo #urzadskarbowy #podatki

W Galerii Krakowskiej na poziomie +1, na samej górze, gdzie jest ta strefa "jedzenia", McDonald, KFC itd. sprzedają też kebab w punkcie "Marhaba". Rzadko tam kupuję, jednak kilka razy w tym roku zdarzyło się, że naszła mnie ochota na takie jedzenie. Sprzedają tam panowie "azjatyckiej" urody (osobiście nic do nich nie mam), dodatkowo jakaś młoda dziewczyna, pewnie Polka, może Ukrainka. Pora obiadowa, tysiące ludzi. Za każdym razem byłem świadkiem następującej sytuacji.

Przede mną kolejka kilka osób. Goście kupują:

S: - Donner kebap, to będzie 12 zł.
K: - Poproszę kartą, może być zbliżeniowo.
S: - Hmmm, A można gotówką?
K: - No dobrze, proszę.

12 zł leci do kieszeni "azjaty", paragonu nie ma. Nawet nie udaje, że coś kilka na kasie fiskalnej.

Następna osoba tak samo, następna - tak samo. Moja kolej. Uparłem się, aby płacić kartą, w rzeczywistości i tak nie miałem żadnej gotówki. To z wielkim oburzeniem do mnie, zawołali tą młoda Polkę, aby obsłużyła terminal i kasę fiskalną. Usiadłem obok tej "knajpy" i przyglądałem się, co tam się dzieje. Na 20 osób, na kasę fiskalną zostały wbite rachunki tylko tych osób, które płaciły kartą.

Jadłem tam na początku roku, we wakacje ze dwa razy, no i teraz ostatnio. Za każdym razem to samo, nie wbijają nic na kasę fiskalną.

Oni mają jakieś "chody" z #urzadskarbowy #mafia ? Dziwna sprawa, że w Galerii Krakowskiej przewijają się tysiące ludzi i nikt nie zwrócił na to uwagę.

Generalnie mam na takie rzeczy wy^&bane. Nie chce brać udziału w konfidenckich donosach, ale nie może być, aby Babcia pod cmentarzem dostaje 500 zł mandatu, a "azjatom" uchodziło to na sucho, jeszcze na "bezszczela".
Pobierz Serghio - #krakow #galeriakrakowska #marhaba #prawo #urzadskarbowy #podatki

W Gale...
źródło: comment_5d6XKH3M31yEkKsjIABnQV2VU4qUyKXo.jpg
  • 59
@Serghio: śmiejecie sie ze złotów a sami macie taka sama mentalnosc xd hurr durr nie placa podatkow zakmnac trzeba. Podejrzewam, ze 'buda' i tak placi wieksze podatki niz wiekszosc wypowiadajacych sie tutaj wykopkow ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@Serghio: To nie tylko gastronomia, moja dziewczyna pracowała w hostelu na wakacjach i tam również właścicielka wręcz zabraniała im nabijać na kasę fiskalną (chyba że ktoś chciał fakture), a jak ktoś chciał płacić kartą to mówić że terminal zepsuty (choć działał). A biznes się kręci ¯\_(ツ)_/¯
@Serghio: Jaka mafia XD Napisz do Urzędu skarbowego nie może być tak że kitajce będą NAS okradać. W głupim kiosku co ma kilkaset złotych dziennie obrotu dają paragon a oni dymają na grube tysiące samego VATu...
@Serghio: Nie #!$%@?, nie bądź menda. Okradać złodzieja to nie kradzież, nie ich wina że w Polsce podatki idą na pisowskich/pslowskich satrapów województw i patologie 500+. Jak bym miał kiedyś firme to też bym #!$%@?ł US, nie uważam tego za absolutnie nic złego.
@Serghio: Odpiszę ci tak. Pracowałem po przeciwnej stronie w lodziarni. Nie raz się zdarzyło, że jakaś pracownica nowa nie wydała paragonu i momentalnie poleciała kara i opiertol od przełożonego.

Dlatego dziwi mnie to o czym piszesz bo to solidny rzut krzesłem z zamachem od tej kebabowni.

Nie chcesz się bawić w donosy czyli dajesz przyzwolenie na oszukiwanie ludzi. Ja bym się nie piertolił i od razu bym dzwonił gdzie należy.