Wpis z mikrobloga

• 445
Im bogatszy klient, tym mniej ma szacunku do pracy kasjerów. I zwykle jest też najmniej kumaty. No tak k---a po prostu jest.
Koleś wyjeżdża, że chce fakturę, jak juz włączyłem terminal i mówię mu:
-proszę nie przykładać jeszcze karty to wpiszemy nip.
-aha,no
I widzę jak s------l podnosi kartę nad terminal:
-wpiszemy najpierw dane, zaraz Pan zapłaci.
-tak, tak.
I K---A PRZYKŁADA KARTĘ. Aż se sapnąć musiałem i patrzę na niego jak na skończonego debila, a ten:
-CO?! ZA WCZESNIE CHYBA, NIE?
Idę się przejść po podjeździe.
#pracbaza #zalesie #orlen #bekazpodludzi
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W UK rozwija sie system platnosci elektronicznych przez skan kodu na dystrybutorze. Za pomoca telefonu.

@benzdriver: Jaka to ma nazwe i jak dziala? Chyba jeszcze nie widzialem czegos takiego. Wiem, ze mozna zaplacic karta za paliwo w maszynie obok nalewaka, ale to chyba co innego.
  • Odpowiedz
@MercedesBenizPolska:
@benzdriver: Nie zgadzam sie z takim generalizowaniem jakie przedstawil OP ale wam tez sloma z butow wyszla i wysmialiscie ludzi ktorzy pracuja na Orlenie, no k---a plebs co? Zapomnialem ze na wykopie sami programisci 15k i przedsiebiorcy milionk rocznie. Za kazdym j-----m razem jak temat o zarobkach to na wykopie okazja do obrazania ludzi ktorzy wykonuja proste prace i malo zarabiaja. A przypominam ze w tym biednym
  • Odpowiedz
@Motloch: niestety ale coś w tym jest, ci co mają hajsu na start i łatwe życie są j------i z-----i edit; mówię to poważnie, JAK MOŻNA NIE OGARNIAĆ CO SIĘ DZIEJE, są granice nieobecności
  • Odpowiedz
@Motloch: tak n---------i to są tylko bogaci polacy, u kogoś z zagranicy takich zachować nie stwierdziłem jak pracowałem kiedyś na stacji.
Ale oczywiście większość klientów to Polacy więc może to za daleko idące wnioski.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@przemko89 no w całym generalizowaniu chodziło bardziej o to, że znacznie częściej zachowują się tak osoby z kasą. Nie od razu, że WSZYSCY, przecież to raczej oczywiste ( ͡° ʖ̯ ͡°) ale wykopki już na starcie musiały podłapać, że OOOO BOGACI GŁUPI BIEDNI GENIUSZE ALE BEKA, COOO?!

@benzdriver to uważasz, że Wasze pierwsze komentarze z @MercedesBenizPolska są totalnie w porządku, a sprowadzanie naszej pracy do
  • Odpowiedz
@benzdriver: Żarty że hehe sosy to nie wyśmiewanie, plus to że ucieszył cię ironiczny komentarz o treści "no sa tak genialni ze na orlenie pracuja"... Przez chorobę wypadło mi kilka lat dorosłego życia, doświadczenie którego nie nadrobię, plus niepełnosprawność z której staram się wyjść, i niestety na razie jestem skazany na takie właśnie prace, podobne do tych które wykonuje OP, niestety dla wykopków programistów15k i im podobnych jestem leniem, półdebilem
  • Odpowiedz