Aktywne Wpisy
Chicoxxx66 +166
Może mi ktoś powiedzieć, co takie barany mają w głowie?
Jedziesz sobie DK 90-100 kmh I zawsze trafi się idiota któremu jest za wolno i musi #!$%@?ć grubo ponad normę. Przykład z dzisiaj jadę sobie DK10 około 100 kmh za mną pojawia się Skoda i zaczyna wyprzedzać, później bardzo szybko dochodzi, więc pewnie było lekko 140+
Powinni napisać jakąś ustawę, że możesz zatrzymać takiego gościa i nakłaść mu po ryju. Gardzę.
#
Jedziesz sobie DK 90-100 kmh I zawsze trafi się idiota któremu jest za wolno i musi #!$%@?ć grubo ponad normę. Przykład z dzisiaj jadę sobie DK10 około 100 kmh za mną pojawia się Skoda i zaczyna wyprzedzać, później bardzo szybko dochodzi, więc pewnie było lekko 140+
Powinni napisać jakąś ustawę, że możesz zatrzymać takiego gościa i nakłaść mu po ryju. Gardzę.
#
smooker +573
Oczywiście, że chiński o wiele przydatniejszy. A tony po jakimś czasie zaczynają być zupełnie naturalne.
Zastanów się najpierw czy dasz radę 2-3 lata nauki po 2-3 godziny poświęcić na to. W tym czasie możesz nauczyć się jakiegoś
Zadowalające efekty przyszły gdy
Ja wybrałem japoński, bo cholernie mi się podoba jak brzmi. Im bardziej Ci się podoba język tym łatwiej jest się zmusić do pracy, zwłaszcza na początku.
Jeśli patrzysz przyszłościowo
Chce iść, bo za darmo, a ja lubię sie uczyć jezykow :D No i zawsze to cos ciekawego :)
1. Kultura/Popkultura/Historia/Mentalność itp. którego kraju najbardziej do Ciebie przemawia?
2. Gdzie siebie widzisz w przyszłości?
3. Politykę którego z krajów preferujesz? Chiński komunizm, czy może japońska/tajwańska demokracja?
4. Prasa z jakiego kraju wzbudza w Tobie największe zaufanie?
5. Z jakimi ludźmi wolisz spędzać czas? Z dość bezpośrednimi Chińczykami, czy może z grzecznymi Japończykami?