Aktywne Wpisy
jmuhha +85
kukold +802
Z mojego korpo odchodzi na emeryturę najstarszy pracownik, kierownik dzialu technicznego, który jest odpowiedzialny za sukces 90% produktów firmy, część sam zakodował i zaprojektował (rozwiązania IT dla biznesu). W podziękowaniu za 20 lat zostawania po godzinach, bycia pod telefonem na urlopie i braniu na siebie nierealistycznych terminów narzuconych przez bananowych manago od sprzedaży chłop otrzymał... koszulkę z logo firmy. Tak, taką jaką rozdają studentom i dejom na targach pracy. Warto było, w
EDIT: A i przypominam żewszystkie wymienione technologie są za free, bo open source rządzi :D
Poważni gracze używają RHEL bo audytorzy wymagają od nich supportu na oprogramowanie. Poza tym drogie rozwiązania (np. Oracle) są wspierane tylko na RHEL, SUSE i Oracle Linux. Nie kupisz Oracle bez supportu bo to strzał w stopę (jeśli w ogóle się da). Małe firemki mogą sobie dłubać w Debianach i Ubuntu. I teraz pytanie - gdzie iść lepiej? Do dużych i bogatych graczy, czy do małych firemek
"The Oracle Linux team is collaborating with Canonical, the company behind Ubuntu, to allow customers who wish to run Oracle Linux as a guest inside an Ubuntu OpenStack "
Podaj inne linki, może się coś zmieniło ale ja nie wiem. I wątpię.
https://docs.oracle.com/database/122/LADBI/operating-system-checklist-for-oracle-database-installation-on-linux.htm#LADBI-GUID-E5C0A90E-7750-45D9-A8BC-C7319ED934F0
Zobacz: "Linux x86-64 operating system requirements"