Wpis z mikrobloga

Jak to jest ze średnim zużyciem mediów w mieszkaniu? Zna ktoś z Was może średnie zużycia wody, prądu i gazu na osobę?

Bo razem ze współlokatorami oszczędzamy wodę jak możemy a i tak mamy nadwyżkę w zużyciu i ciepłej i zimnej... A przecież pranie ubrań w pralni i mycie raz na dwa dni to jakaś abstrakcja

#pytanie #wroclaw #corobic #pomocy #pytaniedoeksperta
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@JohnMaxwell fantastycznie, bardzo dziekuje! A jak to jest od strony wlasciciela mieszkania, czy on zglasza spoldzielni ilu ma najemcow i oni szacuja jakie jest srednie zuzycie mediow (wody)? Czy to wlasciciel okresla sobie, ze w czynszu zawarte macie takie oplaty za media, co przeklada sie na to ile mediow mozecie zuzyc, a jak zuzyjecie wiecej to placicie na koniec najmu? Boze, az mi wstyd ale nie mam zielonego pojecia a pierwszy
  • Odpowiedz
Prąd około 30-35 zł. Komputer, tv, pralka, czajnik elektryczny. Gaz coś koło 15 zl. Ciepła woda max 1 m3, zimna 1,5 m3. Jedna osoba oczywiście

@StareAvokado: Pranie dwa razy w tygodniu. Tyle mi wychodzi mniej więcej z ostatniego roku mieszkania samemu
  • Odpowiedz
fantastycznie, bardzo dziekuje! A jak to jest od strony wlasciciela mieszkania, czy on zglasza spoldzielni ilu ma najemcow i oni szacuja jakie jest srednie zuzycie mediow (wody)? Czy to wlasciciel okresla sobie, ze w czynszu zawarte macie takie oplaty za media, co przeklada sie na to ile mediow mozecie zuzyc, a jak zuzyjecie wiecej to placicie na koniec najmu? Boze, az mi wstyd ale nie mam zielonego pojecia a pierwszy raz jestem
  • Odpowiedz