Wpis z mikrobloga

grał ktoś w #dishonored2 ?Bo rok temu jakoś, chciałem sobie kupić..straszyli słabą optymalizacją, wymagającym 16GB ramem. Wczoraj sobie kupiłem, odpalam.... Chodzi ok...Ultra powłączane, stałe 60FPS...ale.....ta grafika jest....słaba :P Nie wiem co to wymagało minimum Radeona 7979. Ja #!$%@?... Twórcy teraz wykorzystują potężne moce komputerów jako mniej roboty przy optymalizacji. Co za czasy. Dishonored 2 ma moim zdaniem kiepską grafikę, szczególnie TXAA oraz FXAA wygląda słabo...Szczególnie na otwartym terenie, bo w budynkach jest w miarę...Wydaje mi się, ale chyba na PS4 wygląda to trochę ładniej...ale to tylko dziwne uczucie.
  • 2
  • Odpowiedz
@yorimo: ja właśnie kończę przechodzić Emily grafika na jakieś optymalne - nie ultra chyba (gtx 1060 i i5 z 8GB ramu) w pudle. Grafika normalna jakoś mnie nie razi - ale może stary jestem i nie zwracam uwagę czy komuś się włosy w nosie ruszają ;D widać mniej wymagający jestem - mi pasuje zabawa przednia ;)
  • Odpowiedz
@theodolit: Nie,nie,nie...mnie też to nie przeszkadza, ale w czasach kiedy mamy 3x wydajniejszą grafikę i 4x mocniejsze procki grafika praktycznie nie zmienia się dużo z biegiem lat. Po takiej rekomendowanych wymaganiach myślałem, że serio to ładniej będzie wyglądało. Spójrzmy na GTA5 - książkowy przykład optymalizacji.
  • Odpowiedz