Wpis z mikrobloga

Cześć, pytanie, jako, że mam wyłącznie konto w BZWBK i mBank nie wiem jak to wygląda w przypadku pozostałych.
Potrzebuję w PL konto które mogę wykorzystywać za granicą, tak by nie było problemu z tokenami SMS w komplecie w miarę rozsądnym w transferach koncie €
Dzięki za każdy tip

#banki
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Shiv: No niestety przykładowo jak byłem w Izraelu, wykonanie przelewu w BZWBK okazało się niemożliwe *próbowałem wielokrotnie).
też nie byłoby ciekawie jakby bank za takiego sms kasował np 5pln sztuka, aczkolwiek nie będzie tego dużo
  • Odpowiedz
@ms93: Nie dochodził token sms, gdzie normalnie bez problemu kontaktowałem się sms z europą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale w zamyśle mam zarządzanie z wewnątrz EU.
  • Odpowiedz
@QaDo: Mówisz o wysyłaniu SMSa na polski numer będący w roamingu? Niby skąd bank miał wiedzieć w jakim kraju jesteś? To był jakiś problem techniczny po stronie operatora, bank nie ma tu nic do rzeczy. Pewnie jakbyś zmienił sieć roamingową na inną, to by przyszło.
  • Odpowiedz
@ms93: Próbowałem zmianę sieci, nie pomagało, dla tego wolę się upewnić na przyszłość. A potrzebuję już dzisiaj dodatkowy rachunek na nowy dział w firmie z osobnym rozliczeniem
  • Odpowiedz
Załóżmy, że działa w każdym banku, który będzie najefektywniejszy i może oferował również interface w języku angielskim ?
  • Odpowiedz
@ms93: firmowy, znalazłem tabelę na bankier.pl z tego co widzę większość oferuje angielski interface.
Chyba skorzystam z oferty milenium, szukam fajnego interfacem BZWBK ostatnio trochę skomplikował design, mbank w ogóle jakaś masakra.
  • Odpowiedz