Wpis z mikrobloga

OK, zainstalowałem sobie tego słynnego Linuksa. Padło na #kde Neon, bo jest oparte o Debiana, a i o KDE słyszałem trochę dobrych opnii. Zatem - jestem pozytywnie zaskoczony.

+ KDE Connect to jest j----e mistrzostwo świata i okolic
+ Nautilus może Dolphinowi buty czyścić jeśli chodzi o funkcjonalność
+ Całe środowisko, łącznie z aplikacjami GTK+ jest diabelsko spójne wizualnie, a to dla mnie bardzo ważne
+ Żre na dzień dobry niecałe 2GB RAM. Nie wiem, na co ja spożytkuję pozostałe 13 :/
+ Ogólnie to KDE ładne jest, nie mam specjalnych zastrzeżeń
+ Historia schowka pod ręką <3
+ KMail i cały ten zestaw aplikacji KOrganizator <3
+ Jezus Maria ile tu jest ustawień
+ Wszystko z--------a. Fakt, że mam dysk SSD, no ale mimo wszystko
+ Jakieś to wszystko bardziej zgrane i spójne (nie chodzi o warstwę wizualną, a o funkcjonalną) niż u "konkurencji"

- Miałem problem z konfiguracją zestawu Designer Bluetooth od MS, ale szybko znalazłęm rozwiązanie w Google
- Obawiam się, że ne wytrzymam tu zbyt długo. Z całym swoim szacunkiem dla tego środowiska i całym swoim wow i uznaniu dla jego funkcjonalności jakoś zawsze z niego rezygnuję na rzecz Gnome. Pojęcia nie mam, czemu się tak dzieje, ale nie umiem dłużej popracować na KDE...

Ogólnie środowisko dostaje od emnie notę 9/10 i polecam :) #ubuntu #linux #kdeneon
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Imago91: Pewnie Ubuntu z PPA. Coś jak Kubuntu. Ja niestety mam aluzję do KDE - z jednej strony 2GB, a co z resztą (chociaż ja mam mniejszą resztę xd 12GB ramu), z drugiej chodzi jak pancerny żółw moim zdaniem
  • Odpowiedz
@Imago91: Moim zdaniem to coś z animacjami. W sensie niby wszystko gotowe, ale czekasz aż się zrobią. A jak skrócisz animacje, to nie jest to płynne i nie chce się oglądać. Nie wiem - dziwne xd
  • Odpowiedz