Wpis z mikrobloga

#carboners #motoryzacja
Znajomy pisze do mnie że ma możliwość kupienia fajnej eSki za grosze, chyba 13 tys zl ale jaki kawał gabloty. Pytam jaki konkretnie model i odpisuje: S400cdi xD Pewnie z pneumatyką? No zgadza się.
Pytam czy nie zastanawia go ta niska cena to mówi że jest parę dupereli do przypucowania ale to głównie blacharka. Chciałem zażartować i napisać że jak lubi wyzwania to może niech sobie kupi... No i właśnie. Zatrzymałem się na chwilę i zacząłem się zastanawiać.. czy jest przepis na jakiś większy dramat niż w220 z airmaticiem z 4 litrowym dizlem? XD
I tak w sumie dla niedzielnej zabawy, jak macie propozycje to wyrzucajcie przykłady takich rodzynów, co wypiorą wszystko, głównie kieszenie xD

Ps foto przypadkowe
anas_lex - #carboners #motoryzacja
Znajomy pisze do mnie że ma możliwość kupienia faj...

źródło: comment_4CLGYWeZUV3LDHWL3u7oLKGmrVicmkX2.jpg

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anas_lex: w tej S-klasie najbardziej ze wszystkich meroli podobały mi się przednie klosze - super kształt. Buda prezentuje się ładnie do dziś. Ale nasłuchałem się samego hejtu na ten model - że yebie się wszystko jedno po drugim - naprawiasz a tu następny kek wychodzi. Szkoda, bo sylwetka modelu ładna.
  • Odpowiedz
@benzdriver: ja słyszałem, że w USA występowało w220 bez airmatica i ludzie to montują, wychodzi taniej i jest trwałe. Ale nie wiem ile w tym prawdy. Aczkolwiek abc w c215 jest genialne.
  • Odpowiedz
@kuraku: Bez problemu robisz swapa na zwykla sprezyne, ale airmatix tej generacji jest juz baaardzo tani i latwy w opanowaniu. A jazda bez niego to nie to samo.
  • Odpowiedz
@anas_lex: W temacie prania kieszeni wskazuję na evelinę. Auto z zupełnie innej bajki i w trochę innym budżecie, może nie tyle awaryjne co zużywające się, nawet bez ciężkiego buta. Znam osoby które wyszły z założenia, że normalne, codzienne użytkowanie i tylko okazjonalny niedzielny "launch" z poślizgiem, pozwolą obniżyć wydatki. Niestety i tak kończyło się to rocznym kosztem serwisu na poziomie 10k-15k pln. Pompy dyferencjałów za 9k i takie tam (
  • Odpowiedz
@mp88 zgadza sie. Na 10 egzemplarzy 5 jest katastrofalnie skorodowanych, 3 ciezko, 2 lekko i wlasnie jak Twojego brata jeden w miare spoko.
Natomiast nie ma opcji, zeby silnik nie byl rozciekniety... ;)
  • Odpowiedz