Wpis z mikrobloga

@Odczuwam_Dysonans: ten gruby #!$%@? to się tłucze tak, że budzi mi sąsiadów.
Czy olej to aby na pewno dobry pomysł? ( ͡° ͜ʖ ͡°) No właśnie myślałem nad upgrade'em tego złoma, ale ja się na tym za bardzo nie znam, obecna specyfikacja wygląda tak(jeszcze nie mam tych ramów):

Procek:Pentium e6700
Płyta główna: P5QPL-AM
ram: 1gb ddr2 (i cpu-z pokazuje mi "Dram frequency: 399.0MHz, to jest taktowanie? jeśli
@Discombobulated:
DRAM frequency to taktowanie pamięci, ale w pamięciach DDR (double data rate) mnożysz przez dwa - jest tak dlatego, że pamięci DDR wysyłają i odbierają dane jednocześnie - czyli to taka prędkość połączenia, ale masz dwa takie równocześnie. Czyli jest OK. CL to opóźnienia, im mniej tym lepiej.
Płyta bardzo spoko i nadaje się pod procesory Xeon (ma FSB 1333MHz) tutaj lista kompatybilnych płyt.
Najgorsza czynność, to ścięcie wypustków
@Sasaki_Kojiro: ale o co chodzi? Dla mnie to była czynność wymagająca najwięcej skupienia. Dlatego napisałem, że jak nie czuje się zbyt pewnie to może kupić gotowca. Taki jesteś sprawny manualnie, że mówisz że to farmazony? Co, modyfikowanie BIOSu było dla ciebie trudniejsze? No tak, to wymaga zastanowienia. Ile takich gniazd przerobiłeś, chamie?