Wpis z mikrobloga

generalnie wyciszenie bdb, wiec nie wiem. Z glosnikow leci cos na ksztalt V8, ale nawet spoko.

@bidzej: wczoraj mireczki pisali, że wyciszenie to dramat i Suberb zjada Optime na starcie.
serio z głośników leci dźwięk silnika? xD żal xD

aczkolwiek z wyglądu jest świetna. i silnik też powinien dawać radę
  • Odpowiedz
generalnie wyciszenie bdb, wiec nie wiem. Z glosnikow leci cos na ksztalt V8, ale nawet spoko.

@bidzej: wczoraj mireczki pisali, że wyciszenie to dramat i Suberb zjada Optime na starcie.

serio z głośników leci dźwięk silnika? xD żal xD

@hpiotrekh wszystko zależy od tego, do czego ktoś porównuje. Ja teraz gdzie nie wsiadam, to mi głośno...
  • Odpowiedz
@frogfoot: katalogowo 7.6s, w praktyce podobno mniej.

nie no bez przesady za 160k mozna juz skonfigurowac calkiem sensownego Tiguana. A jak komus nie przeszkadza VW z kurą na masce to za 155k, skonfiguruje sie Kodiaqa

ale jesli chodzi o miejsce w srodku, to zarowno Tiguan jak i Kodiaq sa mniej wiecej kalibru Golfa, czyli to sa male p---------i w porownaniu do
  • Odpowiedz
@bidzej: no takie tylko komentarze się pojawiły. Ale faktycznie zależy do czego się porównuje. Jak ja wsiądę do ibizy mamy to też wydaje mi się w cholerę głośne, chociaż jeżdże vectrą. znowu kumpel mówi, że u mnie głośno a jeździ avesisem. Inny kumpel mówił, że jak daaawno temu dostali avensisa jako zastepcze to stwierdził, że c-----o wyciszony xD
https://www.wykop.pl/wpis/26807065/#comment-95098977
https://www.wykop.pl/wpis/26807065/#comment-95108153
  • Odpowiedz
@frogfoot: no nie jest to wyscigowka, ale tez nie do scigania ja kupilem. 1600kg w kombi o dlugosci 4.85m swoje robi. Ale "strasznie kiepsko" na pewno tez nie jedzie.
Tak jak napisalem, z tego co ludzie mowia to do setki jest troche szybciej. Do tego katalog mowi o predkosci maksymalnej 232 km/h, tymczasem idzie to 250 bez problemu (inb4, licznikowo w okolicach 260). Sam nie mierzylem i raczej mnie to
  • Odpowiedz
@bidzej Alfa Giulia waży 1500kg i w najsłabszej benzynie (200KM) i z ręczną skrzynią robi setkę w 6,2s. Do tego tylni napęd i fun z jazdy. Nie mówiąc już o nieporównywalnie lepszej stylistyce i włoskim klimacie.

Cena od 140k PLN.
  • Odpowiedz
@bidzej: Bo to sluzbowka bedzie. Mialem do wyboru kilka, ale miedzy innymi Ceed w automacie i najbogatszej wersji, Optima 3 manual i Niro 3 z automatem. Przy czym Niro miala najnizszy podatek, a ze cebula we mnie silna...
  • Odpowiedz
@bidzej: kodiaq faktycznie jest krótszy od optimy o 16 cm jednak optima ma dłuższą maskę, dłuższy bagaznik. Co jak co ale nie porównuj miejsca w środku w kodiaqu do golfa xD
  • Odpowiedz
@m4kb0l: tam sa 3 salony w jednym - Kia, Mazda i Volvo. Na Volvo, szczegolnie S80 albo XC90, moglbym sobie patrzec ile chce, wystarczy ze obok stoi tabliczka z cena ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz