Wpis z mikrobloga

Mirki zbliża się zima, tak więc muszę kupić zimówki do nowego auta. Mam tam felgi R17 i takie też kupuję opony (225/45). Zastanawiam się albo nad Firestone Winterhawk 3 albo Dębica Frigo HP2. Różnica między nimi to 400zł taniej na rzecz Dębicy. Opinie na necie klasyczne - i jedne, i drugie są okey, ludzie chwalą. Miał ktoś może z nimi styczność? Raczej nie chcę wydać na oponę więcej niż 400zł i w takiej cenie szukam czegoś najlepszego - wiadomo :)
#motoryzacja #opony #samochody
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Devih: Kolego rozważ jeszcze tą propozcję:
http://wulkanista.pl/kleber-krisalp-hp3/

Kleber Krisalp Hp3 produkowany jest przez Michelina, ma dożywotnią gwarancję i najlepszą etykietę (C B 69dB) spośród wszystkich wymienionych opon. Do tego jest tańszy niż Wspomniany Firestone WinterHawk 3 o którym zresztą więcej można poczytać tutaj czyli na wspomnianym wcześniej blogu oponiarskim. Cena na ceneo tego klebera krisalpa hp3 to ok 365 zł sztuka.
  • Odpowiedz
@joanna-tomczak123: to, ze produkowany jest przez michelina jeszcze o niczym nie swiadczy.
Kormorana też robi michelin, a jest to kompletna kupa.
Ba, powiem wiecej, praktycznie kazdą oponę (oprócz chinoli), robi ktoryś z wielkich koncernów.

Żeby było jasne, nie neguję tego, ze kleber jest dobry. Nie wiem jaki jest.
Żauważam tylko, ze to, iż daną markę robi wielki światowy producent niczego nie gwarantuje
  • Odpowiedz