Wpis z mikrobloga

Janusze kryptowalut myślą, że bitcoin nieskończenie długo będzie rósł hahaha!
Bitcoin czołowa kryptowaluta nic nie wartego czegoś z udziałem rynkowym 47.9 % potrafi upaść ponad 15 % w godzinę.

CZERWONO OJ CZERWONO NA TYM RYNKU, jak tam gamonie sprzedaliście już swoje alty w pośpiechu oczywiście na stracie biznesmeni? :D
#kryptowaluty
  • 11
@krzysztof-kolba: jeżeli taki trig dał mi 300% wkładu poczatkowego w 10 dni to uwierz że jestem na plusie jeśli btc spadnie nawet 60%. Według mnie ktoś manipuje kursem btc, ludzie podłapia, trochę sprzedadzą to wtedy grube ryby kupią za bezcen. Na bcn mam 10-20%, xrp mam chyba 50-80% do przodu. DGB trochę w tył i einsteinun. Lisk do przodu sporo itd. Ładuje w alty kasy jedną zasadą, ładuje tyle ile mogę
@szcz33pan: Oczywiście. Giełda też tak działa. System bankowy i państwa działają tak tylko w teorii, bo dług publiczny wciąż rośnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@krzysztof-kolba: Janusze mają tak myśleć, to na nich zarabiam. Głupsi ludzie pracują na mądrzejszych. To najlepsze hobby, jakie mogłem podłapać - stymuluje do nauki i przy okazji przynosi ciężki pieniądz. Jeśli pewnego dnia wszystko walnie - średnio się przejmę, po prostu poszukam
@NoMercyIncluded jak ja Ci pozycze 2 btc a Ty te dwa btc pozyczysz do @pawlo74 ktory wyda to na wyjazd do Brazylii to w sumie nadal jest 2 btc na rynku a dlug w btc wynosi 4. Analogicznie jest w przypadku panstw (choc tu czesciej sie panstwa posilkuja obligacjami, a osoby fizyczne i firmy kredytem, ktory opiera sie na zasadzie cząstkowego depozytu obowiazkowego). USA Polska czy Japonia maja dlugi, ale same tez
@szcz33pan: Nie sądzę, że BTC zastąpi cokolwiek, ale nie wierzę też, by było tylko tymczasową fascynacją społeczności. Już zresztą widać, że BTC jest traktowany jako ten lepszy pieniądz, z szacunkiem odkładany na później. Nie wiem, czy taka była intencja twórców, whitepaper chyba nie wspominało o ich sentymentach.