Chciałbym rozwinąć się w #java pod względem testów automatycznych i #selenium Niestety w mojej pracy nie mam takiej możliwości, dlatego poszukuję jakichś przystępnych kursów czy książek. Co do samego selenium, to pisałem już w pythonie i js, więc cośtam ogarniam. Na początek przeczytałem "Java for testers", ale to chyba podstawy podstaw i szukam czegoś bardziej zaawansowanego. Najlepiej by było oczywiście zobaczyć jakiś gotowy projekt z popisanymi testami i jak to wszystko się spina, ale pewnie na to małe szanse. Możecie coś polecić?
@venomik: nie jestem przeciwny, ale zazwyczaj mam obawy przy testowaniu renderowania aby weryfikować zachowanie aplikacji. Dużo bardziej podobają mi się takie testy tylko dla ui, a dla funkcjonalności test api.
@tptak: Tak jak napisał @venomik To po prostu najpopularniejsze rozwiązanie tego typu i pod kątem ewentualnego szukania pracy najlepsza opcja. Do tego znam już ten framework dość dobrze.
Na początek przeczytałem "Java for testers", ale to chyba podstawy podstaw i szukam czegoś bardziej zaawansowanego. Najlepiej by było oczywiście zobaczyć jakiś gotowy projekt z popisanymi testami i jak to wszystko się spina, ale pewnie na to małe szanse. Możecie coś polecić?
#naukaprogramowania