Wpis z mikrobloga

W związku z depresją oraz zaburzeniami obsesyjno-kompulsywnymi mam problemy z erekcją. W sumie jest to jeden z objawów depresji również, więc nie ma się co dziwić, ale.. Na depresję głównie przepisuje sie leki SSRI, po któych występują właśnie te problemy też, czyli te same, których chciałbym się pozbyć :o :D
Zamierzam się wybrać do psychiatry, ale chciałbym rozpytać najpierw, poniewaz jest to ważna kwestia dla mnie. Leki ssri leczą objawy depresji, ale czy jak zacznę je brać to naprawi to moje życie łóżkowe czy jeszce bardziej mi popsuje? Czy komuś po lekach się poprawiło erekcje? Jest jakaś szansa, że po lekach konar zacznie lepiej płonąć?Bo teraz mam problemy z utrzymanie erekcji, a leków nie biorę.

Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia, a nie chce pisać to ankieta na dole. Jak coś to można na pw napisać. Dzięki za pomoc.
#ssri #psychiatria #depresja #nerwica

Po lekach libido/erekcje

• Poprawiły się 13.9% (5)
  • Nie zmieniło/ pogorszyło 86.1% (31)

Oddanych głosów: 36

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@coolcooly22: albo masz depresje albo chce ci sie r----c. zdecyduj sie. albo w ogole nie masz depresji tylko sobie wkrecasz tak. ludzie w depresji nie mysla o seksie.
  • Odpowiedz
ludzie w depresji nie mysla o seksie.

@bumbp: bo właściwie nie myślę, nawet p---o nie oglądam, nie mam potrzeby masturbacji. Ale jak jestem z dziewczyną to trochę lepiej to wygląda i coś się juz zaczyna dziać.. Jestem nawet podniecony ale z erekcją kicha...
  • Odpowiedz
ak często ubijasz mikser? Postaraj sie tak raz dziennie to sir poprawi.

@sasekk97: mogę nawet nie robić tego przez 2 miesiące. Masturbacja poprawi problemy z erekcją? Myślałem, ze to wlasnie na odwrot
  • Odpowiedz
@coolcooly22: idz do psychiatry. Sa leki przeciwdepresyjne ktore nie wplywaja jakos mocno na libido:-wellbutrin, brintellix. Sa tez takie ktore poprawiaja libido: trazodon. Powinien Ci cos odpowiedniego dobrac.
  • Odpowiedz
@coolcooly22: Nie zawsze jest tak że libido spada. Reakcje są indywidualne. Fakt, u dużej części ludzi jednak spada, ale są przypadki że się zwiększa. Ogólnie ja np. nie zauważyłem spadków libido, ale za to wydłużenie czasu potrzebnego do wytrysku co jest normalne w przypadku SSRI. Jak będziesz miał jakieś dysfunkcje seksualne to możesz pogadać z doktorkiem o dorzuceniu bupropionu do SSRI. Bupropion przeciwdziała dysfunkcjom.

A jak to nie, to inne
  • Odpowiedz
iesz miał jakieś dysfunkcje seksualne to możesz pogadać z doktorkiem o dorzuceniu bupropionu do SSRI.

@GlebogryzarkaCaterpillar: a to samo w sobie nie jest juz lekiem przeciwdepresyjnym? tylko trzeba to dorzucac do innych?

tak jak np @Waltz: napisal o wellbutrin, to to wlasnie zawiera buproprion już
  • Odpowiedz
@bumbp: O Chrystusie. Spadek libido to jeden z wielu, wielu objawów depresji, i to nawet nie jakiś szczególnie ważny. Otwieraj szybko ICD-10.

Co cię skłoniło do pisania w temacie, o którym nie masz absolutnie żadnego pojęcia?
  • Odpowiedz
@coolcooly22: w teorii dazymy do monoterapii, ale trazodon działa przeciwdepresyjnie dopiero w dawkach powyzej 300 mg. Dzialanie nasenne ma juz od 25 mg. Problemem jest najczesciej nasilona sennosc przy dochodzeniu do dawki 300 mg. Wiele zalezy od tego jak pacjent toleruje lek. Poza tym ssri nie zawsze daja obnizone libido I jesli lek jest skuteczny to nie ma sensu go zmieniac tylko cos dorzucic zeby zmniejszyc dzialania niepozadane.
  • Odpowiedz
ssri nie zawsze daja obnizone libido

@Waltz: no ale raczej go nie podwyższają, wiec jest tak samo albo gorzej.
A u mnie np bez żadnych leków jest słabe libido, to raczej zmian nie ma co oczekiwać ;d
a z tego co mówisz, to ten trazodon ma wpływ na erekcje itd na plus
  • Odpowiedz