Aktywne Wpisy
s-o-s +9
Szukam filmów, w których występuje przenoszenie w czasie. Oglądałem dość dużo filmów i trudno wymienić wszystkie, ale chodzi mi o filmy typu Deja vu 2006, czy przeznaczenie 2014. Biorę pod uwagę każda odpowiedź i propozycje. Może się trafi jakaś perła. #film #filmnawieczor #filmy #kino #szukamfilmu

qeni +75
Jakiś czas temu przeprowadzka gdzie szybkość internetu LTE to 1-12 Mb/s download i 1-5 Mb/s upload.
O stabilności chyba nie muszę mówić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W miejscowości żeby zapłacić blikiem w sklepie, to trzeba wychodzić na zewnątrz i wrócić do kasy.
Może i swoje kosztuje, ale działa zajebiście.
#starlink #spacex #elonmusk #internet
O stabilności chyba nie muszę mówić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W miejscowości żeby zapłacić blikiem w sklepie, to trzeba wychodzić na zewnątrz i wrócić do kasy.
Może i swoje kosztuje, ale działa zajebiście.
#starlink #spacex #elonmusk #internet

#programowanie #pracait #programista15k
ERROR: no certificate subject alternative name matches
https://www.appverk.com
xd
@AZATEJDZ: Burdel na kółkach.
@IdzieGrzesPrzezWies: dobry junior po roku (choć nie koniecznie w pehapie) może zarobić sporo więcej jak będzie miał szczęście ( ͡º ͜ʖ͡º)
Dementuję dementowanie, pracuję w Polsce i na starcie dostałem ~7k netto, a po 7-8msc podwyżka/awans z juniora na regulara. Inna sprawa, że mam "trochę" doświadczenia w projektach open-source. Ale nie musisz mi wierzyć, ja tu tylko zwracam uwagę, że ktoś kto się cudem prześlizgnął przez studia, albo ich nawet nie robił i zna coś z co najwyżej z kursu bez żadnego
@WykopowyProgramista15k: 7k netto na start bez żadnego nawet stażu wcześniej? Ja wprawdzie jeszcze nie pracuję, ale na wykopie często pojawiają się ludzie zaczynający np z Javą, którzy mieli jakieś porfolio z wykorzystaniem Javy, Springa, SQL-a, Hibernate-a i jeszcze paru technologii i dostają 1500 na rękę, a niektórzy cieszą się nawet z darmowych praktyk. To była typowa praca programisty czy raczej coś związanego
@fefler: widocznie są albo słabi albo głupi albo mieszkają w Ustrzykach Dolnych. Znając Springa i Hibernate'a i pisząc w miarę sensowny kod nawet bez doświadczenia komercyjnego można na luzie dostać >5k brutto. No chyba że ta ich znajomość to przeklikanie jednego tutorialu a znajomość core Javy to jedynie materiał z
@fefler: kto niby? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Praca raczej wymagająca, plus jak mówiłem - sporo doświadczenia w OpenSource robi swoje (jak ktoś kilka lat pisze własne projekty, które często są ciekawsze niż zwykłe klepanie kodu i bugfixing) to da się sporo nauczyć i pokazać. Miałem wcześniej staż w innej firmie, ale tam się trochę nudziłem, a i zaproponowali małą kasę