Aktywne Wpisy
deiceberg +664
LubieHardkor +74
Unia Europejska chce zrobić to co chciał Hitler, tylko pokojowo i długo dystansowo, tak, że ludzie nie będą wiedzieli kiedy to się stanie, na zasadzie gotowanej żaby, gdzie wrzucisz żabę do wrzątku, to ta będzie starała się z niego uciec, lecz gdy wrzucisz żabę do zimnej wody i powoli będziesz podgrzewał temperature, ta będzie się przyzwyczajać, i gdy przekroczy bezpieczną temperature, żaba umrze, bez jakiejkolwiek próby ucieczki
#oswiadczeniezdupy #uniaeuropejska #protestrolnikow #ue
#oswiadczeniezdupy #uniaeuropejska #protestrolnikow #ue
Ja robię takie:
1. Sos jogurtowo-musztardowy (na ciepło)
- 400 ml jogurtu naturalnego,
- łyżka musztardy sarepskiej,
- mała łyżeczka musztardy dijon (jeżeli masz),
- mała łyżeczka ostrej papryki,
- mała łyżeczka oregano,
- sól i pieprz
Całość wlewamy do zrobionego kurczaka, dusimy na małym ogniu.
2. Sos pomidorowo-ziołowy (na ciepło)
- 400 ml passaty (może być z Lidla, jest bardzo dobra),
- mała łyżeczka oregano,
- mała łyżeczka bazylii,
- mała łyżeczka majeranku,
- trzy ząbki czosnku
- pół cebuli
- sól i pieprz
Cebulę i czosnek drobno kroimy, przysmażami na pamie / oleju. Wlewamy wcześniej przyprawioną passatę, gotujemy na małym ogniu i dolewamy do przygotowanego kurczaka.
3. Sos jogurtowo-szpinakowy (na ciepło)
- 400g szpinaku w liśiach (możę być ten brykiet mrożonu, ale jest niedobry więc jak kto chce),
- 400 ml jogurtu naturalnego,
- mała łyżeczka ziół prowansalskich,
- mała łyżeczka czosnku granulowanego,
- mała łyżeczka chili (jeżeli ktoś lubi),
- sól i pieprz
Szpinak wrzucamy na patelnię, czekamy aż trochę się podsmaży. Dolewamy jogurtu, całość przyprawiamy do smaku. Jogurt można zastąpić śmietaną jeżeli komuś makro pozwala :)
4. Sos czosnkowy z fetą (na zimno)
- 400 ml jogurtu naturalnego,
- kilka ząbków czosnku,
- opakowanie fety,
- pół cytryny,
- bazylia,
- oregano,
- czosnek granulowany,
- sól i pieprz
Wlewamy jogurt do miseczki, wrzucamy do niego czosnek, który wcześniej przeszedł przez maszynkę. Kolejno kroimy fetę na małe kawałki i dusimy widelcem w tym jogurcie. Następnie wrzucamy wszystkie przyprawy wg uznania, a na koniec wyciskamy pół, niecałe pół cytryny. Całość mieszamy. Uwierzcie - genialne.
5. Sos musztardowo-chrzanowy (na zimno),
- Dwie łyżeczki musztardy,
- łyżeczka chrzanu,
- pieprz i sól
Łatwy, ale niezły w smaku. Całość po prostu mieszamy i oblewamy naszego kurczaka z ryżem.
Macie jakieś pomysły co by tu jeszcze włączyć?
#dieta #mikrokoksy
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora