Wpis z mikrobloga

@moonlisa przecież to całkowicie normalne, że jedni dokonują usprawnień i innowacji wcześniej, a inni później. Innowacje i usprawnienia to stałe elementy gospodarki od ZAWSZE, tak więc pisanie, że to "lean management" jest zwyczajnie idiotyczne. To coś, jak pisanie, że dzięki edukacji szkolnej umiemy oddychać.

@aldrig nie da się ukryć, że dojenie frajerów dorabiając do zwyczajnych działań ideologię, zawsze było bardzo dochodowe.
  • Odpowiedz
@banciur: koniec końców pewnie koszty będą mniejsze, ale chodzi o to ze zamienili wielu pracowników najmniej opłacanych na trochę mniej dużo lepiej opłacanych. Programiści którzy odpowiadają za ten projekt nie pracują już za 15$ tylko kilka razy mniej. Dla rynku pracowniczego takie zmiany też przynoszą pewne korzyści
  • Odpowiedz
@Pantokrator: xD, jestem zatrudniona na umowę o pracę. Nikogo nie doję. Optymalizuję procesy w firmie, w której jestem zatrudniona. Zaoszczędzili dzięki mnie 50x więcej, niż na mnie wydają. Ot, takie kompetencje są po prostu wysoko cenione.

Nie pofatygowałeś się o przeczytanie definicji czy próbę zrozumienia mojego komentarza, także raczej nie mamy o czym dalej rozmawiać, panie laggard. Monolog mogę sobie poprowadzić poza wypokiem, więc pozdrawiam i życzę miłego dnia. :-)
aldrig - @Pantokrator: xD, jestem zatrudniona na umowę o pracę. Nikogo nie doję. Opty...

źródło: comment_JHtxTUoM77VBpVHew434XoRovnaTC8vd.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Aeny u mnie w regionie już zaczyna działać rynek pracownika i pensje na najniższych stanowiskach bardzo mocno rosną. W 2013 roku norma były stawki 9 zł brutto i umowy zlecenie na miesiąc, teraz każda gównopraca ma ogromne problemy kadrowe a stawki zaczynają się od 16-17 zł na godzinę.

Koniec ery mam 10 jeleni na twoje miejsce. Ludzie nareszcie rozumieją że jak jest chujnia to się trzeba zwolnić albo żądać więcej. 500+
  • Odpowiedz
@aldrig nie przeczytałem, bo nie o tym dyskusja. Optymalizacja to świetna sprawa i super, że ci wychodzi, ale to, przeciwko czemu tu się wypowiadam, to wciskanie kitu, że potrzeba do tego jakichś dziwacznych ideologii i metod, które z kolei same w sobie są właśnie sposobem na dojenie kasy z frajerów.
  • Odpowiedz
@Aeny:Chwała MC. To jest tylko krok ku temu by roboty zastąpiły ludzi w najgorszym sorcie pracy, nie oszukujmy się, McDonald bliżej do fabryki niż restauracji. Nie dożyjemy tego my, ani pewnie nasze dzieci, ale kiedyś ludzie nie będa musieli pracować, nie będą musieli być prowadzeni przez dyktatorów, każdy bedzie stanowił o sobie, zmieni sie system monetarny i bedziemy żyć dla "życia" i czerpania z niego przyjemności, słodka wizja przyszłości. Tu
  • Odpowiedz
@joyko kłopot z leanem jest taki, że jest to "ideologia" w założeniach uniwersalna, a ludzie nie pojmują, że jak każde dzieło człowieka, ma zapewne masę błędów i nie zawsze jest dostosowana do rzeczywistości. Widziałem wdrażanie szczupłości na siłę i g---o to dało. Ale oczywiście to nie szczuplas był niedopasowany totalnie do warunków, tylko "wdrożenie było złe" - tylko gdy wdrożenie przypomina próbę przepchania kwadratowego klocka przez okrągły otwór w dziecięcej zabawce,
  • Odpowiedz
Optymalizacja to świetna sprawa i super, że ci wychodzi, ale to, przeciwko czemu tu się wypowiadam, to wciskanie kitu, że potrzeba do tego jakichś dziwacznych ideologii i metod

@Pantokrator: to zdanie udowadnia, że nie masz zielonego pojęcia jak działają duże firmy w obszarze nowych technologii.

Odpowiednia organizacja pracy i procesów to niesamowicie trudna i jednocześnie niesłychanie istotna sprawa, która decyduje o sukcesie/porażce firmy. Za wdrażanie i wymyślanie "dziwacznych ideologii i
  • Odpowiedz
a gdyby tak optymalizować i usprawniać bez dopisywania do tego sekciarskich ideologii, to co, nagle optymalizacje i usprawnienia przestałyby przynosić korzyści?

@Pantokrator: tak.

Jak masz fabrykę kiełbasek to zrobienie szybkiego szkolenia z poprawnego zawiązania kiełbaski może wystarczyć.

Jeśli jednak zarządzasz np. 5 zespołami wysoko wykwalifikowanych inżynierów, którzy sami organizują sobie pracę i zadania, to dzięki "sekciarskiej ideologii", która mówi ci np. jak podchodzić do nieznanych problemów i jak zarządzać pracą
  • Odpowiedz